Fotball

Forberedt på Solskjær-exit

MFK har fått flere konkrete henvendelser fra utlandet. Direktøren vil ha svar fra manageren før jul.

Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen har gitt Ole Gunnar Solskjær et konkret tilbud om forlenget kontrakt. Han vil helst ha en avklaring før jul.
  • Trond Hustad
    Rbnett

MFK-ledelsen håper Ole Gunnar Solskjær blir i Molde, men frykter at manageren kan havne i Premier League i løpet av 2014. Molde Fotballklubb har gitt Solskjær et konkret tilbud om å forlenge avtalen som løper fram til sommeren 2014. Og de har akseptert managerens ønske om betenkningstid for å diskutere framtida med familien.

– Situasjonen er uavklart

Vi skulle snakke sammen etter cupfinalen, men han ønsket mer tid. Så får vi se om det blir en avklaring før eller etter nyttår.

– Når vil dere ha et endelig svar fra Solskjær?

– Vi har bedt om en avklaring før jul. Vi snakker sammen daglig, men vet foreløpig ikke når dette blir avgjort.

Engelske rykter

Solskjærs navn verserer på den engelske ryktebørsen hver gang en klubb skal skifte manager. Den siste tida har Molde-manageren blitt linket til Fulham, West Bromwich og Tottenham.

– Oppfatter du at Solskjær vil se an mulighetene i England før han knytter seg til en lang kontrakt med MFK?

– Det blir spekulativt for meg å mene noe om det. Jeg tror definitivt familien er opptatt av å finne ut hvor de vil være både på kort og lang sikt. Jeg tror de føler at de traff innertieren med å flytte hjem for tre år siden, både for ungene og for seg selv. De trenger å bruke tid på denne avgjørelsen nå. Det er et stort valg.

– Er dere enige om betingelsene i Molde eller forhandles det om detaljer i ny kontrakt?

– Innholdet i en ny avtale har vært velkjent i lang tid. Dette handler utelukkende om Ole vil bli i Norge de neste årene. Han har behov for å vite at han går hundre prosent for det han velger.

Formelle henvendelser

Molde Fotballklubb har opplevd stor pågang siden Solskjær ble ansatt som manager. I høst har interessen fra agenter og klubber vært svært stor.

– Har dere fått konkrete henvendelser fra utenlandske klubber som vil ha Solskjær?

– Jeg kan bekrefte at vi har fått formelle henvendelser, men vil ikke si når de kom eller hvor de kom fra. Ole har et navn og en posisjon som alltid vil gjøre ham attraktiv. Og han har en standing i England som gjør at han ofte vil være en kandidat der.

– Er dere forberedt på at Solskjær forlater Molde i januar eller til sommeren?

– Ja. Vi er forberedt på at det er et mulig scenario. Ole har vunnet tre titler på tre år i Molde. Det er opplagt at dette kan være god timing for ham hvis han vil videre i karrieren. Så åpne har vi vært i diskusjonene.

– Alltid i markedet

Direktøren mener det ikke er uheldig at managerens framtid er uavklart et halvt år før kontrakten går ut.

– Men vi har vært tydelige både overfor Ole og hans folk at vi ikke kan sitte og vente til langt ut i neste år. Da må vi sette hensynet til klubben foran.

– Har dere allerede begynt å lete etter andre kandidater?

– Vi er i markedet hele tida, for å orientere oss. Vi har selvfølgelig noen navn og tanker i hodet dersom det blir aktuelt å bytte manager nå, til sommeren eller på et seinere tidspunkt. Men vi har ikke brukt noen krefter på å lete etter en erstatter for Ole.

– Kan han dra gratis nå eller har MFK krav på kompensasjon fra en utenlandsk klubb?

– Både Ole, Mark (Dempsey) og Richard (Hartis) har kontrakter fram til sommeren som vi alle forholder oss til. De kan ikke bare få en telefon i dag og dra i morra. Det må løses i fellesskap. Men hvis det rette tilbudet kommer, forsøker vi å løse det, sier Molde-direktøren.

PS: Ole Gunnar Solskjær har ikke besvart Romsdals Budstikkes henvendelser. Han har ferie og har ikke vært tilgjengelig for media siden cupfinalen på Ullevaal 24. november.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. West Bromwich Albion FC