Fotball

Her brasser Diomande inn et av Premier League-historiens mest utrolige mål

Nordmannen fikk en fantastisk Premier League-debut.

1-0: Adama Diomande scorer her sesongens første mål i Premier League. Både han og Abel Hernandez gikk opp i brassespark, og ballen var sist i nordmannen.
 • Roar Lyngøy

HULL — LEICESTER 2-1

Regjerende Premier League-mester Leicester kom til nyopprykkede Hull som store favoritter, og det var ganske utrolig at Claudio Ranieris lag ikke ledet ved pause.

Etter stillingskrig i starten kom Leicester-sjansene på løpende bånd. Både Jamie Vardy, Riyad Mahrez og Danny Drinkwater var nær scoring.

Via Diomande

I stedet var det Hull som tok ledelsen på overtid i 1. omgang. Norske Adama Diomande gjorde sin debut i Premier League, og han skulle få sesongens første mål i den engelske toppdivisjonen.

Og hvilket mål det var! Lenge trodde man at Abel Hernandez var målscorer etter at han hadde gått opp i en synkronisert brasse sammen med norske Diomande.

Hernandez jublet mest, og alle trodde at det var hans mål. Men TV-bildene viste tydelig at ballen gikk inn via nordmannen, som dermed ble kreditert scoringen.

Ny Hull-ledelse

Hull ledet ufortjent 1-0 ved pause, men 2. omgang var så vidt kommet i gang før det sto 1-1. Mahrez utlignet fra straffemerket etter at Demarai Gray ble lagt i bakken av Tom Huddlestone.

Hull-fansen vil nok mene at forseelsen skjedde utenfor 16-meteren, men dommeren pekte på straffemerket.

2-1: Robert Snodgrass jubler etter å ha sendt Hull opp i ny ledelse. Bak Adama Diomande.

Hull var tilbake i ledelsen etter 57 minutter. Leicester-keeper Kasper Schmeichel prøvde å sette i gang med et langt utkast, men i stedet plukket Hull opp ballen og satte fart. Ballen endte til slutt hos Robert Snodgrass, som banket inn 2-1 fra 15 meter.

Flere mål ble det ikke, og dermed har nyopprykkede Hull fått en drømmestart på sesongen. Regjerende mester Leicester må forbedre effektiviteten hvis det skal bli en ny sesong blant de beste.

Les også

 1. Nordmenn betaler mest i Skandinavia for TV-fotballen

 2. Derfor vinner Mourinho trenernes Mesterliga

 3. Hangeland: - Nesten ikke til å leve med at jeg har tjent like mye i uken som sykepleiere gjør i året

 4. Kan Leicester gjenskape sensajonen?

Premier League

SVUTMP
1Chelsea75111531216
2Liverpool74301761115
3Manchester City74211431114
4Manchester United7421146814
5Everton7421138514
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Hull City
 4. Leicester City FC
 5. Adama Diomande