Moe: - Molde og Malmö kan ikke sammenlignes

Moe mener det er lettere for Hareide å lykkes i Europa.

Klar for kamp: Erling Moe på Stade de Sclessin kvelden før kvalifiseringskampen mot Standard Liége torsdag.
  • Trond Hustad

LIÉGE: Erling Moe mener det ikke går an å sammenligne forutsetningene til Malmö og Molde i Europa. På onsdagens pressekonferanse slo han fast at Åge Hareide har helt andre muligheter til å forsterke laget når klubben selger sentrale spillere.

Les også

Krise i Standard Liége etter fadesen i Molde

— Både vi og Malmö har hatt en sesong som har vært litt dårligere enn vi ønsker i serien. Men de har kjøpt mange spillere og bygd et nytt lag, mens vi har solgt 4-5 spillere siden i fjor og fått opp en del unge spillere som ser bra ut. Derfor har vi en litt annerledes tilnærming til spill i Europa enn det Malmö har, sa Moe.

Erling Moe under onsdagens Molde-trening på Stade de Sclessin. I kveld spiller Molde for et nytt høsteventyr i Europa.

Mens Åge Hareide tok svenskene inn i Champions League etter bragden mot Celtic, skal Erling Moe torsdag forsøke å lede Molde inn i Europa League. Det vil gi inntekter på flere titalls millioner kroner, men treneren vil ikke overvurdere betydninga av den økonomiske gevinsten.— Det er klart det er veldig positivt for klubben hvis inntektene øker. Vi har kvalifisert oss før og brukt pengene klokt og langsiktig, blant annet til å utbedre fasilitetene på stadion. Men pengene trenger ikke nødvendigvis gi oss noen stor fordel i eliteserien de neste årene. Og så må vi i alle fall vente med å bruke dem før kampen torsdag kveld er over, sa Moe med et smil.

Les også

Tre storkamper på elleve dager

MFK-treneren kan velge i en tropp uten karantener og nye skader. Han går trolig ut i en defensiv 4-5-1-formasjon for å holde nullen mot Standard Liége.

— Standard er et bra lag og vi forventer stort trøkk på stadion. Men alle fotballag vil spille sitt eget spill i alle kamper, vi må alltid tørre å ta de mulighetene vi får til å gå i angrep. Dere vil ikke få se et Molde-lag som bare forsvarer seg, sa Erling Moe på pressekonferansen.

Kampstart på Stade de Sclessin er klokka 20.30 torsdag.