Fotball

Rekdal ut mot RBK-takling: - Det var jo nesten et drapsforsøk

Vålerenga-treneren mener dommeren burde blåst straffe.

Kjetil Rekdal reagerte på at hans lag ikke fikk straffe ti minutter før slutt.
  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL (Aftenposten): Rosenborg eide oppgjøret på Ullevaal foran 21.000 tilskuere i én time. Da våknet plutselig Vålerenga. Og da ble det spennende.

Men ikke nok til å avverge 2-1-tap mot Kåre Ingebrigtsens mannskap.

— Du skal ikke se bort fra at det var seriemesteren vi så her på Ullevaal i dag. Men det er lenge igjen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Aftenposten.

Han mener VIF ble snytt for straffe da Rasmus Lindkvist ble felt i samme øyeblikk som han fikk avslutte ti minutter før slutt.

— Det var jo nesten et drapsforsøk. Han fikk en stempling med strakt bein. Det skal dommer Tom Harald Hagen se, han sto bare fem meter unna. Men jeg ønsker ikke noe fokus på det nå. Vi tapte kampen fortjent, og skal ikke skylde på dommeren. Det var et straffespark, men sånn er det. Mer energi bruker vi ikke på det, sier Rekdal.

Les også

Helland-dobbel da Rosenborg slo Vålerenga i fotballfest

Usikker på om stallen er bred nok

Pål André Helland scoret begge målene for trønderne, begge etter utsøkt angrepsspill og to flotte pasninger fra henholdsvis Ole Selnæs og Mike Jensen.

Her skal Rosenborg-spiller Hólmar Örn Eyjólfsson akkurat til å stemple Vålerengas Rasmus Lindqvist. Kjetil Rekdal ville ha straffe.

Men Vålerenga-kaptein Christian Grindheim er ikke like sterk i troen på Rosenborgs vegne som sjefen.— Det er et veldig godt lag, Norges beste hvis man ser på tabellen. Og det så vel sånn ut i denne kampen også. Men de kommer til å få dårlige perioder de også. Så gjenstår det å se hvor lenge den perioden varer. Nå skal de etter hvert ut i europacupspill også. Jeg vet ikke om de har bred nok stall til å takle det. Vi får se, sier Grindheim.

Lite trøkk, lite energi

Selv om han også så at gjestene dominerte toppoppgjøret i halvannen omgang, er han mest skuffet over eget lag.

— Vi var så avventende i 1. omgang. Vi trøkket ikke nok til. Vi ga fra oss initiativet tidlig. Og det har vi ikke gjort på hjemmebane tidligere i sesongen. Det skuffer meg. Vi burde tatt tak i det, gått i duellene og spilt inn bak dem, slik hadde vi fått med oss publikum også. Jeg liker ikke den utviklingen. Vi begynte med det først på 0-2. Da var det for sent, sier haugesunderen.

Les også

«Brutter'n» hyller Rosenborgs servitører

— I dag manglet vi energi i det offensive spillet vårt. Vi var ikke der vi pleier å være. Vi gjorde feil, og det var mer det enn at Rosenborg var så fantastisk gode, sier midtstopperveteran Kjetil Wæhler.

Vil ikke skylde på dommeren

Etter kampen antydet Kjetil Rekdal at han angrer på angrepskonstellasjonen

— Tanken vår i dag var at Daniel Braaten skulle vinne dueller på topp, og lage rom for Ghayas Zahid bak seg. Men vi fikk ikke koblet noen av dem på i dag. Kanskje burde Deshorn Brown startet. Han kom inn og scoret fint mål. Men hvordan kampen utvikler seg og hvordan spillerne blir involvert er vanskelig å forutse før en kamp, sier «I».

- Hva skjedde før og hva skjedde etter 60 minutters spill?

— Etter 60 minutter fikk vi tak i ballen mer, vant flere dueller, og kom oss mer opp på deres banehalvdel. Vi fikk satt i gang kombinasjonsspillet, og vi tok fra Rosenborg tryggheten i spillet deres. De tok fra oss alt i en time.

RBK-Kåre: - Vi er fornøyde

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen hyller kollektivet Rosenborg etter seieren.

— Vi vet at Vålerenga har en del individualister, mens vi har et sterkt kollektiv. I dag slo kollektivet individualistene. Vi er en bra gjeng som jobber knallhardt for hverandre, det fikk vi se i dag, sier Ingebrigtsen til Aftenposten.

Og om dominansen den første timen, oppsummerer han slik:

— Vi hadde bra kontroll da. Men etter at vi fikk det andre målet ble vi litt lavere. Vålerenga skapte kanskje ikke all verden på oss, men vi vet at det er et godt lag. Spesielt på dødball. Vi burde scoret flere mål, men er fornøyd med seieren.

Les også

  1. Strandberg om Rekdals overraskende grep: - Ikke coaching i verdensklasse

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Rosenborg BK