Fotball

Fire stolpeskudd kostet «Unggutan» cupfinalen

Jostein Gundersens (19) klassescoring var ikke nok da TILs G19-lag på bittert vis røk ut i semifinalen i cupen.

MÅL: Her scorer Jostein Gundersen forgjeves for TILs G19-lag i dag.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

ALFHEIM: Midtstopperen er kjent for å være en målscorer, og sto med 11 mål i G19-cupen og 3.-divisjon denne sesongen før oppgjøret mot Rosenborg som endte med et surt 1-2-tap.

En gang i første og tre ganger i andre omgang smalt det i metallet bak RBK-målvakten.

– Jeg ser at keeperen får fingrene på headingen fra meg som treffer stolpen og går ut noen minutter før slutt. Det er et under at vi ikke klarer å utligne, sier Gundersen til iTromsø.

Noen minutter før stolpetreffet var det nettopp han som reduserte til 1–2 for TIL etter en flott prestasjon der han mottok ballen med ryggen mot mål, vendte av en spiller, og sikkert satt ballen i nettet. Dermed er han oppe i 12 mål i 2015. Ikke verst for en midtstopper.

– Jeg har scoret mye da jeg var yngre, og har en bra innstilling i boksen, sier Gundersen som fra nyttår signerer en treårskontrakt med TILs A-lag.

– Målet er å spille fast allerede i 2016. Jeg kan ikke sikte noe lavere, sier han målbevisst.

– Jostein er tøff i boks og flink til å komme først på ballen. Jeg tror allerede fra neste sesong at han blir å melde seg på med tanke på spill for A-laget. Han har en rå mentalitet, sier trener Lars Petter Andressen til iTromsø.

Les også

Banken ville ha TIL og Glimt på et felles lagbilde

Utslått

En rekke av spillerne – blant dem kaptein Fredrik Michalsen, ble liggende utslått på gressmatta i flere minutter etter kampen.

– Man blir tom innvendig. Vi hadde store mål om å vinne junior-NM, og siden det er vår siste kamp som juniorer er det kjipt å avslutte på denne måten , sier Gundersen.

Trener Andressen var fortvilet etter kampslutt.

– I dag er det marginer som går imot oss. Vi er ikke med fra start, men kommer oss veldig etter hvert. Det skapes muligheter som både går i stolpene og tverrligger, sier Andressen til iTromsø.

Joker

Han gjorde flere endringer utover i andre omgang da TIL lå under 0–2. Blant disse var å sette inn Brage Berg Pedersen i tillegg til å flytte nevnte Gundersen opp fra midtstopperplass til angrepet.

– Burde Berg Pedersen startet kampen?

– Jeg føler ikke det, men kampbildet fordi vi endrer til to spisser etter at han kommer inn, sier Andressen, som var tydelig irritert etter tapet.

– Dette var fryktelig surt. Vi ønsketå krone en fantastisk sesong med en cupfinale. Hadde vi blitt utspilt ville det vært greit å ryke, men slik var det ikke, sier treneren til iTromsø.

En som ikke fikk være med var Runar Espejord. Både han og Mikael Norø Ingebrigtsen ble prioritert til søndagens A-kamp mot Bodø/Glimt.

– Det var kjedelig å se på gutta tape. Jeg hadde lyst å få sjansen til å spille en cupfinale i Oslo, men det så jeg kun på som en bonus, sa Espejord etter kampslutt.

Les også

  1. Glimt-supporter trekker seg fra TIL-styret

  2. Ikke snakk ned hatet mellom TIL og Glimt

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Tromsø IL