Viking klar for sin 11. cupfinale: – Et rørende øyeblikk

Viking er klar for cupfinale for første gang på 18 år etter å ha slått Ranheim 3–0 i semifinalen onsdag.

Viking-keeper Iven Austbø jubler for cupfinalebillett.
  • NTB

Viking har fem cupmesterskap. Det siste kom i 2001 da rogalandskollega Bryne ble slått 1–0 i finalen. Nå kan mannskapet til Bjarne Berntsen utvide klubbens premiesamling ytterligere.

– Dette er godt og, som du ser, et rørende øyeblikk. Det er utrolig det vi har gjort disse to årene. Det blir utrolig kjekt å få reise til Ullevaal med Viking, sa treneren til NRK etter kampen.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, men det viktigste er å vinne finalen. Det er ingen som husker cupfinaletapere. Vi skal gi alt vi kan i finalen, sa målscorer Kristian Thorstvedt.

Han kopierer pappa Erik, som selv har spilt cupfinale for Viking.

Ranheim ble et nummer for små i onsdagens semifinale i Stavanger. Viking tok ledelsen tidlig ved Thorstvedt og tok godt vare på den. Til slutt var det aldri noen tvil om hvor seieren ville ende.

Hvem som blir Vikings motstander i cupfinalen på Ullevaal stadion 8. desember blir klart torsdag. Da møtes Odd og Haugesund i den andre semifinalen.

– Det hadde vært kult med et vestlandsoppgjør, men det er ikke viktig for oss hvem det blir, sa Thorstvedt.

Les også

Det startet lovende, så ble Ødegaard senket av egen «lagkamerat»

Viking jublet for scoring og semifinaleseier på eget gress onsdag.

Hodeskader

Viking styrte begivenhetene på eget gress fra start onsdag og fikk en drømmestart da Thorstvedt satte inn 1–0 etter et skuddforsøk fra lagkamerat Zlatko Tripic. Da var det spilt kun åtte minutter.

For Ranheim ble vondt til verre da keeper Even Barli måtte forlate banen som følge av en hodesmell han pådro seg i situasjonen som endte med ledermålet. Inn kom Magnus Lenes.

Gjestenes andremålvakt fikk det raskt hett rundt ørene, men først etter 38 minutters spill var det duket for 2–0. Da satte Ylldren Ibrahimaj hodet på et strålende innlegg fra Fredrik Torsteinbø, og keeper Lenes hørte trolig bare suset av ballen i det den føk inn i nettet bak ham.

Mellom scoringene hadde Ranheim-trener Svein Maalen vært tvunget til å gjøre enda et bytte som følge av en ubeleilig skade. Midtstopper Daniel Kvande ruslet av banen etter en drøy halvtimes spill.

Endringer før pause ble det også i Viking. Kristoffer Løkberg måtte omtumlet forlate banen etter å ha fått en tøff hodesmell i en duell. Midtbanespilleren signaliserte at det flimret for øynene hans da han forlot banen.

Totalt ble det lagt til åtte minutter for hodeskadene til Barli og Løkberg.

Ullevaal neste

Det som ble en svært intens første omgang inneholdt også ikke mindre enn fem gule kort. Ønsket om å sikre billetten til cupfinalen var brennende hos begge lag.

Viking klarte i størst grad å omsette viljen i tellende resultater. Tidlig i annen omgang kom 3–0 da Benjamin Källmann headet ballen i hodet på Ranheims Torbjørn Heggem og i mål etter et innlegg fra målscorer Ibrahimaj.

Dermed slo Viking knallhardt tilbake etter to dårlige opplevelser mot Ranheim i Eliteserien denne sesongen. 2-5-tap i det første oppgjøret ble etterfulgt av 2–2 i det andre etter at rogalendingene hadde gitt bort en 2-0-ledelse.

Trener Bjarne Berntsen var i forkant av onsdagens semifinale klar på at han ikke ønsket å høre Stavanger-folket snakke om booking av hotellrom og flybilletter til Oslo før kampen mot Ranheim var spilt.

Nå kan billettene trygt settes i bestilling.

I 1987 ledet for øvrig nevnte Berntsen Bryne til cupfinaleseier mot Brann. 32 år senere skal han forsøke å lede Viking til triumf på nasjonalarenaen.

<p></p>