Fotball

Kenta: – Potensialet er stort

<p>Usikkerheten rundt AaFK har ikke vært større på flere år. Likevel er Kent Bergersen trygg på at han kan løfte AaFK mot nye høyder om han får tilbud om jobben som hovedtrener.</p>

TOK KOMMANDOEN. Kent Bergersen tok kommandoen både før og etter gårsdagens trening. Det er et ansvar han trives med. Her følger han «nykommer» Tor Hogne Aarøy i aksjon på treningsfeltet.
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

GRAN CANARIA (smp.no): I går tok Bergersen kontroll både før og etter økta på den strøkne grasbanen like utenfor Maspalomas på Gran Canaria. Det er et ansvar Bergersen gjerne tar oftere. Og det er et ansvar han er trygg på at han er klar for.

– Hvis jeg får tilbud om jobben – og ikke er klar for den — da er det i alle fall noe som er galt. Om klubben vurderer meg til å være kompetent nok skal jeg klare dette , sier Bergersen.

I dag får han beskjed om det blir han eller Janne Jönsson som får tilbud om å overta som Kjetil Rekdals etterfølger.

– Jeg forholder meg helt rolig til det der. Uansett om jeg skal være hovedtrener eller assistent neste år, har jeg en jobb jeg trives godt i, sier Bergersen.

– Stort potensiale

Hittil har usikkerhetsmomentene rundt Aalesund vært større enn på mange år. Siden den skuffende fjorårssesongen har AaFK stått uten trener. Videre har Enar Jääger og Amund Skiri har forlatt skuta, Jason Morrison har ønsket seg bort og flere spillere har blitt linket til andre klubber. Samtidig har ikke AaFK foreløpig maktet å hente inn noen nye spillere.

– Det er klart at vi i en ideell verden skulle hatt alt avklart før vi reiste på treningsleir, men fortsatt er det god tid til å få på plass en slagkraftig tropp, sier Bergersen.

Ikke fornøyd

Han er den første til å innrømme at AaFK ikke kan være fornøyd med fjorårets sesong.

– Jeg føler dette laget har mer å gå på. Potensialet i dette laget er stort, men i fjor fikk vi ikke det helt ut. Det er for tidlig å snakke om ambisjonsnivå, men jeg kan i alle fall slå fast at vi bør være bedre enn i fjor, sier han.

– I fjor hadde vi en del skader som gjorde at vi ikke fikk noen kontinuitet. Det er jo en forklaring på at det gikk som det gikk. Samtidig går det nok an å gjøre noen grep med tanke på det mentale, på treningsopplegget og lignende. På den måten vil man kanskje få en ny start, sier Bergersen.

– Har ambisjoner

Klubbdirektør Henrik Hoff er ikke helt enig i at AaFK i det siste har stått overfor større utfordringer enn på flere år.

– Vi har bare mistet en spiller i forhold til i fjor, og har planer om å få inn to nye spillere. De øvrige spillerne er under kontrakt. Spør du meg er det kjempepositivt at andre klubber viser interesse for spillerne våre. Det kan gi oss valgmuligheter, sier Hoff - og tenker på at det da vil være AaFK som bestemmer om det er lønnsomt å selge.

Hoff mener AaFK bør ha ambisjoner om å gjøre det “betydelig bedre enn i 2012”.

– Dette er ikke ment som kritikk av noen, men det er vel ingen tvil om at vi var langt unna å nå potensialet vårt i fjor. Personlig mener jeg at denne troppen bør være god nok til å kjempe på øvre halvdel i eliteserien, sier Hoff.

 1. Les også

  Jönsson blir Aalesund-trener

 2. Les også

  AaFK-trener kan være på plass i helga

 3. Les også

  Aalesund lover ikke trenernavn i dag heller

 4. Les også

  Ny VIF-trener kan bli klar denne uken

 5. Les også

  Jönsson og Rekdal i dialog med Vålerenga

svp://102271?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien