Fotball

15 kamper med Molde-forbannelse for Aalesund

Men trener Jan Jönsson tror ikke Molde kommer til å dominere på Color Line stadion fredag.

Vil ha slutt på den negative statistikken: Aalesund-trener Jan Jönsson (t.v.) og Oddbjørn Lie har sett seg lei av Molde-dominansen.
  • Martin Brøste
    Martin Brøste

MOLDE: I Aalesund er man lei av at Molde «alltid» vinner fylkesoppgjørene. Nå vil sunnmøringene snu den dårlige statistikken.

Kampene mellom MFK og AaFK har vært synonymt med blåhvit jubel de siste årene. Ikke siden lagenes første eliteseriemøte, i 2003, har tangotrøyene kunnet juble for tre poeng.

AaFK-trener Jan Jönsson har også fått med seg Molde-dominansen, og har selv tapt sine forsøk som AaFK-sjef. Han mener det er på tide at trenden snur.

— Vi får prøve å gjøre noe med det på fredag. Negative statistikker er til for å brytes. Selv om vi møter et bra lag, tror jeg vi skal vinne, sier han.

Tror på seier

Aalesund hadde en fryktelig start på årets sesong, men seier i de to siste seriekampene har sendt laget over nedrykksplassene. Jönsson synes ting ser lysere ut nå, enn tidligere i år.

— Jeg føler ikke vi har blitt overkjørt i noen kamper, men spesielt i de jevne kampene har vi hatt vanskelig for å gjøre mål. Vi har hatt litt «feil» folk ute, og har særlig hatt mangel på en målscorer. Nå har vi vunnet de to siste, og holdt nullen i begge, så det begynner å se bedre ut, sier han.

Jönsson tror også det er gode muligheter for å ta rotta på serielederen.

— Vi vet at vi møter et bra lag. Kvaliteten er høy på MFK-spillerne, både på dem som starter på banen og de som starter på benken. Likevel tror jeg ikke det ene laget kommer til å dominere mer enn det andre. Vi er på hjemmebane, og vil gjerne ta tak i matchen. Forhåpentligvis blir det to lag som spiller for å vinne, sier svensken.

Gleder seg

AaFKs midtstopper Oddbjørn Lie har stort sett vært fast på laget de siste rundene, og har vært en viktig bidragsyter til at laget har holdt nullen i tre av de fire siste seriekampene. Han har aldri spilt lokaloppgjøret mot MFK, men håper han endelig får sjansen på fredag.

— Klart det er artig for en ålesunder å få møte Molde, og jeg håper jeg får spille. Det hadde smakt godt med en seier, for det er jo litt ekstra spesielt når det er mot MFK, sier 26-åringen.

Som sunnmøring har han selvfølgelig fått med seg den blåhvite dominansen de siste årene.

— Molde har jevnt over hatt et bedre lag, og dermed kommet høyere på tabellen. Jeg og de andre i AaFK-garderoba har likevel tro på at det snur på fredag, sier Lie.

Flere usikre

I AaFK-leiren er det flere spillere som sliter med småskader. I tillegg har Michael Barrantes ennå ikke kommet hjem fra VM-deltakelse i Brasil.

— Vi hadde noen ute sist kamp. Latifu og Tollås Nation spilte ikke, og selv om jeg regner med de blir tilgjengelig, er de fortsatt usikre. Barrantes er ikke tilbake ennå, men vi er i dialog med det costaricanske fotballforbundet, og det ser ut som det er mulig å få han klar, tror Jönsson.

PS: Verken marokkaneren El Mehdi eller Mustafa Abdellaoue blir spilleklare før overgangsvinduet åpner 15. juli.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Molde FK