Fotball

Bekymret Fagermo: Odd i skadeknipe før Start-møte

Rafik Zekhnini, Thomas Grøgaard, Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvele og Oliver Occean kan alle gå glipp av Odd-Start søndag klokka 18.00.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo er ikke glad for at flere sentrale Odd-spillere sliter med skader før møtet med Start.
  • Herman Folvik

— Vi må få folk på beina igjen. Onsdag kunne Olivier Occean være med på halve treninga, men på grunn av alle småskadene lugger det på trening også, sier Dag Eilev Fagermo, Odd-trener, til Telemark Avisa.

Ifølge avisen er den karismatiske Odd-treneren bekymret før Start-kampen.

Unge lovende Rafik Zekhnini sliter med et vondt kne, og spilte ikke mot Brann sist, hvor Odd tapte 1-3. Jone Samuelsen tråkket over mot Bodø/Glimt, men har spilt på halvmaskin videre. Dessverre for Odd fikk han gult kort mot Brann, og har karantene mot Start. Samuelsens midtbanekollega, Fredrik Nordkvele, er også usikker til Start-kampen.

Les også

  1. Antwi skal få Start-supporterne til å smile: - Søndag må jeg score

  2. Full tiltro til Steinar Pedersen: - Han kan bli vårt svar på Kåre Ingebrigtsen

— Tunge fravær

Venstreback Thomas Grøgaard skal også slite med å rekke møtet med Start søndag klokka 18.00 etter en operasjon av mandlene. Angriperen Occean, som scoret ett mål på Sør Arena i Odds 4-0-seier sist sesong, rekker antageligvis kampen. Han er Odds toppscorer med sju mål denne sesongen.

Fagermo sier til lokalavisa at han ønsker å hente inn spillere, men klubbkassa er tynn og det finnes ikke rom til å hente inn noen. Med mindre noen går ut portene på Skagerrak Arena, noe som er uaktuelt ifølge Fagermo.

— Det tar tid med Jone og Fredrik, og det kan kanskje gå måneder før de er helt bra. De må hvile innimellom, og dette er to veldig gode og viktige spillere, så det er tunge fravær. Spesielt når det er snakk om to. Ideelt sett skulle vi hatt inn en ny indreløper slik situasjonen er. Men vi har ikke penger. Da må vi i så fall kvitte oss med noen, og det kan vi heller ikke, sier Fagermo.

Ett poeng på tre kamper

Odd ligger på andreplass bak Rosenborg med 34 poeng, seks poeng bak trønderne. Skien-gutta startet sesongen strålende, mens det har gått tråere de siste ukene med kun ett poeng på de siste tre kampene.

Start ligger som kjent sist, og står uten seier etter 18 kamper. Steinar Pedersens menn har sju poeng, og står med pinlige 33 eliteseriekamper uten seier på rad. Da lagene møttes i Telemark i våres vant Odd 4-0.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start
  3. Odds BK