Branns gatelag mottok pengebeløp: Dette har de lyst til å bruke det på

Erik Hanøys signerte Brann-drakt ble solgt for 7000 kroner. Branns gatelag har allerede bestemt hva pengene skal brukes på.

BREDE SMIL: Tommy holder sjekken gatelaget har fått av Sparebanken Vest.

NYMARK (BT): – Ser her, ja. Der har Roy Wassberg signert, der er Mons Ivars autograf og der er Azars. Se på den!

Erlend Hanstveit ler av sin gamle lagkamerats skriblerier på drakten fra 1999. Selv var han ikke til stede da spillerne signerte Erik Hanøys drakt for 18 år siden, men når han får den i hendene vekker den likevel gode minner.

Fra Hanøys skap, via Erlend Hanstveit, skal drakten nå til Sparebanken Vest. De vant auksjonen av den signerte drakten, som Hanøy startet under en episode av BTs Brann-podkast «Ballspark» for en tid tilbake.

Les også

Branns kunstgressplaner er henlagt

FANT HÅNDSKRIFTEN TIL GAMLE KJENTE: Erlend Hanstveit kjente igjen mange av signaturene på Erik Hanøys gamle Brann-drakt. Her sammen med Mads Didriksen og Thomas Rebnord fra Sparebanken Vest.

Vinnerbudet var på hele 7000 kroner, og pengene skulle gå til Branns gatelag – som Hanstveit er trener for. Under torsdagens trening ble laget overrakt en sjekk av banken.

– Det er utrolig kjekt, både at folk tenker på oss og at de er villige til å bidra. Det er flott av Sparebanken Vest som klinker til med et høyt bud og av Erik Hanøy som gir drakten sin vekk, sier den tidligere Brann-kapteinen.

Vil på treningsleir

– Hva skal pengene brukes på?

– Vi må ta en demokratisk avgjørelse. Gruppen skal få bestemme det selv, sier Hanstveit.

Janco Larsen, som har spilt på gatelaget i to år, er ikke tvil om hva han vil bruke pengene på.

Les også

Halvspilt sesong: Her er Branns karakterbok

DRAKTEN: Denne drakten ble solgt for 7000 kroner.

– Vi har jo lyst til å dra på treningsleir til England, så jeg håper disse går i den kassen, sier Larsen, som aller helst kunne tenkt seg en tur til Southampton.

– De er veldig sugne på en treningsleir. Det blir noe nytt for oss, i så fall. Klarer vi å skrape sammen nok kroner til å klare det, så blir det nok en realitet, sier Hanstveit.

Drømmer om England

For gatelaget, som består av spillere som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus, ville det vært en drøm.

– Vi fikk høre at Asker sitt gatelag hadde vært på treningsleir i Barcelona, så da fikk vi også lyst, sier Larsen.

Les også

Jobber for å hindre følgende scenario under sykkel-VM: Kjøretøy inn i folkemengden

VIL PÅ TRENINGSLEIR: Janco Larsen vet hva han vil at pengene skal brukes til. Han vil nemlig på treningsleir til Southampton.

Men som Chelsea-supporter vil han heller til den britiske balløyen.

– Det er veldig mange som har vokst opp med engelsk fotball. Under hver frokost blir samtalen fort penslet inn på siste overgangsnytt, hvem Chelsea har fått, hvem United skal kjøpe og så videre, sier Hanstveit, og legger til:

– Uten å forskuttere noe, så drar vi nok den veien.

Drakten skal videre

Hanøys drakt blir ikke med på turen. Den skal nå fraktes til Sparebanken Vests lokaler, hvor den, ifølge regiondirektør Mads Didriksen, ikke skal bli liggende lenge.

– Drakten skal ikke ligge i Jonsvoll. Den skal videre. Vi skal finne et passende formål, men så langt har vi ikke kommet ennå, sier Didriksen, som overrakte sjekken på vegne av banken.

– Dette prosjektet synes vi er fantastisk, sier han.