Vil bytte Post med Aarøy

<br></br><br></br><p>Sander Post ønsker å finne seg en ny klubb. Nå håper Kjetil Rekdal at det skal resultere i en AaFK-retur for Tor Hogne Aarøy.</p>

ÅLESUND  20100524.Aalesunds Tor Hogne Aarøy feirer 3-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Strømsgodset på Color Line Stadion i Ålesund mandag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Det er en tanke AaFKs tidligere spydspiss liker.

– Dette er helt nytt for meg, men ja. Det hadde vært veldig interessant for meg. Hvis noe slikt blir aktuelt er jeg hundre prosent motivert, sier Aarøy.

Selv om AaFK hevder de ikke har vært i formell kontakt med Aarøy, vet Sunnmørsposten at Aarøy står øverst på Kjetil Rekdals ønskeliste dersom Sander Post finner seg en ny klubb.

– Vi skal ikke ha inn annet enn en spiss og en forsvarsspiller, så svaret gir seg egentlig sjøl på om Aarøy er aktuell. Men det er klart at det kan åpne seg en mulighet dersom Sander forsvinner, sier Rekdal.

Jobber for løsning

Sunnmørsposten har tidligere skrevet at Sander Post har vært usikker på sin egen framtid.

Årsaken er blant annet at AaFK og Kjetil Rekdal har gitt klare signaler på at Post ikke kan vente seg mer spilletid neste år enn i år. Heller tvert imot.

– Vi har et veldig stort spisstalent i Leke på gang. I tillegg jakter vi en skikkelig forsterkning på spissplassen. Da skjønner alle at Sander vil få det tøffere neste år, sier Kjetil Rekdal.

Klubbdirektør Henrik Hoff bekrefter at begge parter jobber med å finne en løsning.

– Både vi og Sander undersøker mulighetene, sier Hoff.

Ønsker typen

Kjetil Rekdal er en stor tilhenger av Aarøy.

– Tor Hogne var ekstremt viktig for oss før han dro. Både i antall mål og for ikke å snakke om ledertypen i gruppen. Verdien av å ha en sånn type i stallen er veldig stor, mener Rekdal.

Han synes ikke det er kortsiktig tenkt å hente hjem Aarøy.

– Alle skjønner at Tor Hogne ikke er hovedspissen vi går etter. Vi har også Leke som vi skal bygge opp. Men hver eneste stall trenger å ha en type som Tor Hogne i stallen. Han har ekstremferdigheter som er helt avgjørende å ha i eliteserien, sier Rekdal.

AaFK eller Japan

Tor Hogne Aarøys kontrakt med japanske JEF United går ut ved nyttår.

Aarøy har slitt med spilletid og er på klubbjakt. Han har følere ute i andre japanske klubber.

– Men foreløpig er det ingenting konkret, sier han.

Derfor legger han ikke skjul på at han ser på AaFK som interessant.

– Jeg har vært i AaFK i mange år og har hatt en fin tid i klubben. Jeg følger fortsatt godt med på hvordan det går i klubben og føler at AaFK er det eneste alternativet om jeg skal hjem til Norge, sier han.

Dessuten frister en retur til Ålesund by. Først og fremst fordi eldstedatteren Pil i år begynte i 1.-klasse på Åse barneskole.

– Familien trives egentlig veldig godt i Japan, og vi kunne tenke oss å bli værende. Men vi ønsker at Pil skal komme skikkelig inn i det norske skolesystemet. Det er et hensyn som veier veldig tungt for oss, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk