Fotball

Suárez og Liverpool ydmyket Tottenham

Rodgers: — Kanskje vår beste prestasjon siden jeg kom hit.

Luis Suárez fortsetter å bøtte inn mål for Liverpool. Foto: AP Photo/Alastair Grant

 • Magnus Wikan

De har bare scoret 15 mål på 16 kamper. De har tapt 0-6 mot Manchester City og de ligger på en skuffende syvendeplass på tabellen. Presset på Tottenhams manager André Villas-Boas er enormt.

Da hjelper det ingenting at laget hans også ble ydmyket av Liverpool på hjemmebane.

For anført av en Luis Suárez i kalasform herjet Liverpool med Villas-Boas' gutter. Gjestene ga seg ikke før de hadde satt hele fem mål i nettet bak Hugo Lloris.

— Det var vanskelig for oss. Liverpool var fantastiske i dag. Vi kom med en respons i andre omgang, men etter utvisningen av Paulinho var det vanskelig å snu kampen, sa Villas-Boas i intervjuet på TV 2 etter kampen.

Begeistret manager

Dermed klatret de helt opp i ryggen på Arsenal, som nå bare leder med to poeng på scouserne.

— Dette var fantastisk. Det var alt vi ønsket fra en kamp. En helt utrolig prestasjon av laget og det var fenomenal kvalitet på fotballen vi viste i dag, sa en glad Liverpool-manager Brendan Rodgers.

— Dette var trolig den mest komplette prestasjonen siden jeg kom hit, men ambisjonene våre er ikke endret. Vi vil bli fortsette å bli enda bedre, slo nordiren fast.

Luis Suárez var kaptein i fraværet av Steven Gerrard og fortsatte storspillet søndag. Han var involvert i alle de fem målene. Med to mål er han oppe i utrolige 17 seriemål på 11 kamper.

– Det er bare én kaptein i Liverpool, og det er Stevie. Dette gir oss selvtillit foran resten av sesongen, sa Suárez etter maktdemonstrasjonen.

Tottenham ser imidlertid gullkonkurrentene seile i fra på toppen av tabellen. Selv står de på bryggekanten med luen i hånden og negativ målforskjell.

Iskald Suárez

Liverpool spilte seg til kampens aller første sjanse etter bare et minutt på White Hart Lane. En feil i Tottenham-forsvaret ga plutselig Philippe Coutinho muligheten til å avslutte upresset fra femten meter. Men brasilianeren virket å være like overrasket som resten av stadion, og avslutningen ble en pasning til Hugo Lloris i Tottenham-buret.

Gjestene dominerte i åpningen av kampen, og spilte seg til sin andre store sjanse etter et kvarter. Raheem Sterling fosset nedover kanten, skar innover i boksen og slo et lavt innlegg i retning Luis Suárez. Men før uruguayaneren fikk reagert, klarterte Kyle Nauhgton ballen.

Reaksjonsevnen til Jordan Henderson var det dog ingenting å si på bare minutter senere. Han snappet ballen fra Michael Dawson, som akkurat hadde brutt en pasning, og spilte ballen på andre berøring til Suárez. Denne gangen viste Premier Leagues toppscorer klasse, og trillet ballen iskaldt forbi en utspilt franskmann bakerst hos hjemmelaget.

Suárez' 16. scoring for sesongen sendte Liverpool i en tidlig ledelse.

Tottenham-forsvaret i trøbbel

Suárez, som i fraværet til Steven Gerrard bar kapteinsbindet, var i fyr og flamme på White Hart Lane. Bare minutter etter scoringen var han igjen på farten.

Igjen ble han spilt gjennom alene mot Lloris, men denne gangen klarte den franske keeperen å stoppe avslutningsforsøket.

MIDTBANEDUELL: Joe Allen og Mousa Dembélé i kamp om ballen. Foto: Digitalsport

Tottenham hang i tauene nå. Deres nykomponerte backrekke slet tungt mot Liverpools hurtige angrepsspillere den første snaue halvtimen.

Selve beviset på det fikk man i det 28. spilleminuttet. Suárez løp nok en gang fra Tottenham-stopperne, og tok seg helt til dødlinjen. I stedet for å gå mot mål chippet han ballen ut til Coutinho, som sto på kanten av sekstenmeteren. På halv volley klinket brasilianeren ballen i tverrliggeren.

Tottenham var rystet.

Lloris på halvdistanse

Halvtimen var bare så vidt passert da Tottenhams keeper også stelte i stand trøbbel for egen klubb. Lloris fant ut at han skulle gå ut og heade en klarering fra Liverpool-forsvaret, hvilket viste seg å være en håpløs avgjørelse. Franskmannen feilberegnet ballbanen, og i stedet for å få ballen høyere opp i banen, stusset han ballen til målfarlige Suárez foran mål.

For en gangs skyld var Suárez ubesluttsom i avslutningsøyeblikket. Målscoreren tok en vending for mye, og Lloris rakk akkurat tidsnok tilbake til å avverge situasjonen.

Med sju minutter igjen av omgangen viste også Tottenham prov på godt angrepspill. Roberto Soldado dro seg fri på vestrekanten og slo en god pasning til Lewis Holtby, men tyskeren avsluttet utenfor mål.

Henderson doblet ledelsen

Den sjansen skulle Everton-supporter Holtby ha satt, for kun sekunder etterpå svarte Liverpool. Da ble det langt farligere.

En lang ball fra forsvaret endte i føttene til Jordan Henderson, som fikk stå merkelig alene foran Tottenhams mål. Alene med Lloris viste han imidlertid ikke Suárez-klasse, og klarte ikke å overliste keeperen.

Men situasjonen var langt ifra over. For på returen var selvsagt Suárez, som banket ballen mot mål. Men igjen fikk Lloris en hånd på ballen.

Så, på tredje forsøk, satt den endelig for Liverpool. For på den neste returen fikk Henderson en ny sjanse, og denne gangen kunne Lloris intet gjøre med avslutningen.

Det sto 0-2 til pause i London.

Store sjanser tidlig i andre omgang

Tottenham startet langt friskere etter hvilen. Allerede minuttet inn i omgangen skapte de sin første store mulighet.

Lewis Holtby slo en god stikker til Soldado, men spanjolen klarte ikke å presse avslutningen under tverrliggeren.

Det klarte imidlertid Liverpools Mamadou Sakho bare minutter senere. Han raget høyest i feltet og fikk hodet på innlegget fra Raheem Sterling, men dessverre for Liverpool traff headingen kun stolpen.

Paulinho så rødt

Tottenham så tilsynelatende ut til å endelig ha fått sving på sakene da kampuret passerte timen. Laget skapte langt flere farligheter enn i den første omgangen, og Liverpools angripere var plutselig usynlige.

Så mistet Paulinho hodet.

I en duell midt på banen bestemte Tottenhams brasilianer seg for å stemple Suárez i brystet, og dommer Jonathan Moss hadde ikke noe annet valg enn å sende den tidligere Corinthians-spilleren i garderoben.

Flanagan-scoring

Etter utvisningen gikk luften helt ut av hjemmelaget. Liverpool tok tilbake initiativet i kampen, og Suárez og Coutinho skapte flere gode muligheter.

Men der de to stjernene sviktet i avslutningøyeblikket, viste en utskjelt scouser klasse.

I det 75. spilleminuttet dukket venstrebacken nemlig opp på bakerste stolpe. Innlegget han fikk fra Suárez banket han på det mest selvfølgelige vis via tverrliggeren og i mål.

Kampen var punktert. Den var punktert av Jon Flanagan.

Sterling satte punktum

Dermed kunne Liverpool slippe seg helt løs på i London. Den sjansen benyttet selvsagt Luis Suárez seg av. Bare minutter etter Flanagans scoring gjorde han ydmykelsen komplett for Tottenham.

Etter å ha blitt spilt fri av innbytter Luis Alberto, chippet toppscoreren ballen elegant over Lloris.

Like før slutt satte han opp Raheem Sterling, som satte inn Liverpools femte for kvelden.

Det endte 0-5 på White Hart Lane.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City19125236132341
2Manchester United20124437271040
3Leicester City20123536221439
4West Ham United2010553024635
5Liverpool1997337221534
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Liverpool FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  - Balotelli spilte glimrende og jobbet sokkene av seg

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Liverpool skremte uovervinnelige City

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Rooney-dobbel reddet United

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal utklasset på Anfield

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Nå er Liverpool på tabelltopp

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Drømmecomeback for Sturridge