Gamlesjefen gjorde livet surt for Liverpool

Tapte poeng mot Rafa Benitez og Newcastle.

FORNØYD: Rafa Benitez var antakelig mest fornøyd av de to managerene etter å ha spilt uavgjort.
  • Magnus Wikan

NEWCASTLE - LIVERPOOL 1–1

Ettersom begge Manchester-klubbene vant sine kamper lørdag, trengte Liverpool en seier mot Newcastle for å holde følge med topplagene. Men hjemme på St. James’ Park gjorde Rafa Benitez’ elever det vanskelig for gjestene.

Med en drømmescoring ga Philippe Coutinho riktignok Liverpool en god start på kampen, men gleden skulle vise seg å bli kortvarig. For bare minutter senere var Newcastle-spiss Joselu både dyktig og heldig da han utliknet ledelse.

Les også

Barcelona-kamp ble spilt for tomme tribuner: – Min verste opplevelse som fotballspiller

Til tross for flere gode muligheter i annen omgang, klarte de rødkledde fra Merseyside aldri å slå tilbake. Det endte 1–1 i Newcastle.

– Uavgjort hjelper ikke. Vi hadde sjanser, mange sjanser, men vi scoret ikke. Sånn er det med oss for øyeblikket, vi må bare jobbe videre, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp i et intervju med Sky Sports vist på TV 2 Premium.

Avstanden opp til Manchester City på tabelltopp er nå på syv poeng.

Trippelsjanse

Etter en kontrollert og avmålt åpning på kampen, fikk de tilreisende Liverpool-supporterne omsider en grunn til å reise seg fra setene da første omgang var halvspilt. Egentlig fikk de flere grunner.

For i det 23. minuttet skulle et hjørnespark gi de rødkledde flere store sjanser. Først styrte Georginio Wijnaldum innlegget i stolpen, så spratt ballen ut i feltet til Dejan Lovren. Etter først å ha bommet på ballen, fikk midtstopperen til slutt sendt av gårde et skudd.

Det ble reddet på streken, men på returen fikk Sadio Mané en siste mulighet. Han skjøt utenfor.

Tre enorme sjanser, samtlige forspilt.

To scoringer før pause

Da Philippe Coutinho tok imot en svak klarering seks minutter senere, så det ikke umiddelbart ut til å bli like farlig. Men med sine kjappe føtter og kvikke finter, tok brasilianeren med seg ballen forbi to-tre Newcastle-forsvarere og dundret løs fra snaut 20 meter.

Keeper Rob Elliot tok sats og strakk armen mot nærmeste kryss, men Coutinhos skudd var både for hardt og velplassert til at han klarte å nå den. Ballen suste i nettet, Liverpool ledet 1–0.

Les også

Han hadde glemt hvordan det var å score. Etter fire og et halvt år skulle Arsenal-spilleren endelig lykkes.

Men den ledelsen skulle ikke holde lenge. I det 36. minuttet løftet nemlig tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey blikket og slo en strøken gjennombruddspasning til lagkamerat Joselu. Den spanske spissen timet løpet perfekt, og tok ballen med seg mot mål med Liverpools forsvarere i hælene.

Like før spanjolen skulle avslutte, nådde en av dem, Joel Matip, frem med en sklitakling, men det eneste han oppnådde var å styre ballen i leggen på Joselu. Via leggskinnet trillet ballen forbi keeper Simon Mignolet og i mål.

Det sto 1–1 til pause.

Flere Liverpool-muligheter

Fem minutter ut i den andre omgangen burde det imidlertid stått 1–2. Da Newcastle-forsvarer Ciaran Clark bommet på ballen foran eget mål, fikk Daniel Sturridge en kjempemulighet til å gi gjestene ledelsen på ny.

Liverpool-spissen snappet opp ballen og avsluttet alene med Elliot, men sistnevnte fikk kroppen i veien for skuddet. På returen fikk Mohammed Salah nok en sjanse, men hans avslutning gikk over mål.

På tampen fikk både Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain muligheten til å bli matchvinnere, men ingen av dem klarte å styre headingene sine mot mål.

Dermed endte det 1–1 på St. James’ Park. Et resultat Liverpools tidligere sjef, Rafa Benitez, antakelig var mest tilfreds med.

– Man kan ikke være fornøyd med ett poeng på hjemmebane, men mot et topplag som Liverpool, som skapte så mange sjanser, så må man likevel være litt fornøyd. Måten spillerne jobbet på var fantastisk, sier Benitez til BBC.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk