Fotball

Hat-trick av Moussa i Skottland

Sofien Moussa banker inn mål for Dundee FC.

KULTHELT: Her er Moussa fra tiden i TIL. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix

  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Da det for noen uker siden ble klart at Sofien Moussa skulle spille for den skotske eliteserieklubben Dundee FC denne sesongen, var manager Neil McCann kjapt ute og sa at tunisieren kunne bli en kultfigur i klubben.

McCann ser ut til å få rett, for Moussa har fått en pangstart i Dundee FC.

I går scoret den tidligere TIL-spilleren ekte hat-trick i bortekampen mot Cowdenbeath i ligacupen. Det første målet kom etter et innlegg - og Moussa banket ballen i mål fra fem meter. Da var det spilt 17 minutter.

Seks minutter senere økte han til 0–2 med et brassespark. I det 37. minutt kunne Moussa notere seg for et ekte hat-trick, da han ekspederte et innlegg fra Paul McGowan i mål. 0–3 ble også sluttresultatet.

Moussa har nå spilt tre offisielle kamper (alle i Betfried Cup) for Dundee og scoret totalt fem mål. Det ble ett mål i 2–1-seieren mot Raith Rovers 18. juli og ett mål mot Buckie Thistle 22. juli.

Moussa spilte for Tromsø IL hele 2016-sesongen og scoret fem seriemål (12 kamper fra start - åtte som innbytter), men 29-åringen ble ikke enig med klubben om en ny avtale. Han signerte for bulgarske Lokomotiv Gorna i februar, men der ble han altså bare et halvt år.

Les mer om

  1. Ligacupen
  2. Tromsø IL