Fotball

Godset slo tilbake etter VIF-juling

Rundspilte Bodø/Glimt.

svp://32273?view=bt

Sluttresultatet gjenspeilet ikke hjemmelagets dominans, for sifrene kunne vært mye styggere for Glimt.

De gulkledde fra nord skapte ikke én skikkelig målsjanse i løpet av 90 minutter på Marienlyst, mens Godset på sin side hadde flere store muligheter i tillegg til de som fant nettmaskene.

Glimt hadde sluppet inn mål i åpningskvarteret i samtlige seriekamper denne sesongen, og søndagens kamp ble intet unntak.

– Jo mer vi fokuserer på det, jo verre blir det. Vi må jobbe videre og før eller siden slipper vi ikke inn mål, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NTB.

17-åring fikk skryt

Det tok bare åtte minutter før 17 år gamle Iver Fossum scoret kampens første mål. Scoringen kom etter et meget vakkert angrep der venstreback Mounir Hamoud ble frispilt og la ut fra dødlinjen. Øyvind Storflor lot ballen gå mellom beina, og bak ham kom Fossum og satte ballen kaldt i mål.

Det var tenåringens første mål på elitenivå, og et slags gjennombrudd for nok en unggutt fra Strømsgodset.

– Jeg måtte ta den da jeg fikk sjansen. Da jeg så Øyvind hoppe over skjønte jeg at det var en veldig god mulighet til å score, sa Fossum.

Han ble skrytt opp i skyene av trener Deila.

– Han er veldig beskjeden og har havnet litt i skyggen av de andre unge spillerne våre, men jeg ser på ham som en A-lagsspiller. Han er veldig fotballklok og er vår mest løpssterke spiller, sa Deila til NTB.

Hamoud strålte

Hjemmelaget fortsatte å angripe, og etter 24 minutter doblet de ledelsen. Tidligere Glimt-spiller Hamoud plukket opp en halvklarering og smalt til på hel volley. Treffet var ikke perfekt, men nok til å gå forbi Pavel Londak i mål.

– Det er flott å kunne bidra, sa en lykkelig Hamoud, som også ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

I tillegg til mål og målgivende, hadde backen stålkontroll på sin side og var godt med framover flere ganger.

Rolig annen omgang

Utover omgangen hadde hjemmelaget flere gode muligheter, men manglende presisjon i avgjørende øyeblikk sparte Glimt for flere baklengs.

Etter hvilen virket Godset rimelig fornøyd, og med et par unntak var de siste 45 minuttene en rolig affære.

– Selv om jeg vil gå i angrep, skjønner jeg at det er tre dager siden siste kamp og at gutta vil spare energi som kommer godt med til kamper framover, sa Deila.

Med seieren er Godset tilbake på vinnersporet etter at de ble ydmyket av Vålerenga med 0-3 på bortebane 1. mai. De tre poengene gjør at de har heng på serieleder Molde. Etter sju kamper er de to poeng bak, og viser at de blir å regne med i toppen denne sesongen også.

Londak måtte sy 15 sting

Bodø/Glimts Pavel Londak måtte forlate banen med et blodig ansikt etter 40 minutter mot etter et sammenstøt med Francisco Junior. Uhellet endte med at keeperen måtte sy 15 sting.

Det var fem minutter igjen til pause da Londak sparket ballen på tribunen og signaliserte at han måtte ut. Et stygt kutt i ansiktet blødde kraftig og estlenderen hadde ingen mulighet til å fortsette.

Glimt-keeper Pavel Londak slapp inn to mål mot Strømsgodset, og måtte så ut med et kutt i ansiktet. Foto: NTB SCANPIX, Erlend Aas

Lasse Staw kom inn og holdt buret rent den drøye omgangen han spilte.

– Han sydde vel rundt 15 sting, tror jeg. Jeg tror han fikk knottene i ansiktet, men Lasse gjorde en kjempebra inntreden, sa trener Jan Halvor Halvorsen til NTB.

Londak slapp å dra på legevakten, til tross for det stygge kuttet.

– Han ble sydd her av legen til Godset, sa Halvorsen.

(©NTB)

 1. Les også

  Kjartansson-dobbel da VIF banket Godset

svp://32273?view=bt

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Bodø/Glimt

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Deila hyllet ny Godset-stjerne

 2. FOTBALL

  Strømsgodset opp på medaljeplass etter seier mot Glimt

 3. FOTBALL

  Ødegaard-show da Godset knuste Glimt

 4. FOTBALL

  Lynvingen Richards reddet Glimt-poeng

 5. FOTBALL

  Odd holder koken i medaljekampen: - Vi spilte veldig bra

 6. FOTBALL

  Bradley-suksessen fortsetter på Nadderud