Fotball

Nest-Sotra venter svar fra Hansson til helgen

Den tidligere Brann-assistenten er på vei tilbake til Bergen.

Patrik Hansson har fått tilbud av Nest-Sotra om å overta etter David Nielsen.
  • Kim Bøyum

Nest-Sotra er på trenerjakt etter at David Nielsen for to uker siden ga beskjed om at han er ferdig hos de grønne. BT vet at Patrik Hansson har fått et tilbud fra Sotra-klubben, og at Nest-Sotra venter svar fra svensken i løpet av kommende helg.

Dersom Hansson svarer ja, vil han danne et team sammen med mannen som har vært Nielsens assistent denne sesongen, Alexander Straus.

— Jeg har ingen kommentar til dette utover at vi ser etter en trener som kan fungere godt sammen med Straus. Den nye treneren må ha erfaring fra tilsvarende nivå, og være i stand til å bygge en struktur som gjør at vi tar nye steg, sier Espen Strømme, styreleder i Nest-Sotra.

Hansson forlot assistenttrenerjobben i Brann etter 2012. Da hadde han jobbet i Brann helt siden han kom til klubben som spiller i 1991. Denne sesongen har smålendingen vært Nanne Bergstrands assistenttrener i Allsvenskan-klubben Kalmar FF. Tidligere i år flyttet Hanssons familie tilbake til Bergen, og nå tyder alt på at han selv kommer etter.

44-åringen har også tilbud om å bli sportslig leder i Fana.

— Vi er i dialog, og har ikke satt noen deadline for når vi må ha svar. Vi ønsker at han skal jobbe for hele klubben, ikke som hovedtrener. Hansson er flink på mange områder, så det er ikke rart at flere ønsker hans tjenester, sier Fanas daglige leder, Ketil Brekke.

BT har ikke lykkes i å komme i kontakt med Patrik Hansson.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Nest-Sotra