Gamst har sagt nei til Tromsø-tilbud: – Åpen for nytt kontraktsforslag

Morten Gamst Pedersen (36) har vendt tommelen ned for TILs første tilbud. Lengden på kontrakten fra klubben skal være en av årsakene.

Se Gamst score fra corner i videovinduet over.

TILs meget viktige midtbanespiller har vært sentral for «Gutan» denne høsten. Med 10 målgivende pasninger har han flest assister i Eliteserien, noe som er uhyre sterkt for det som i størstedelen av sesongen var et nedrykkslag.

Søndag mot Haugesund viste han også at han vet hvor målet står. Direkte fra corner scoret Gamst Pedersen 2-0-målet i oppgjøret som endte 2–0. Kampen sikret forøvrig TILs plass i neste års eliteserie.

– Jeg prøvde å slå den knallhardt inn, og det var godt å se den gå i mål, sa Gamst stående i garderoben på Alfheim etter kampslutt.

Les også

TIL sikret plassen – har vunnet fire på rad

Fikk tilbud om ettårskontrakt

Kontrakten hans går ut etter sesongen, og TIL har kommet på banen for å sikre seg tjenestene hans videre. Men det første tilbudet fra klubben til den tidligere Premier League-spilleren fører ikke til enighet mellom partene.

– Jeg har gitt TIL beskjed om at jeg takker nei til det tilbudet. Så får vi se hva som skjer, så blir det sikkert en dialog, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

Den tidligere RBK-spilleren ønsker ikke å gå i detalj om hvorfor han har takket nei, men sier videre at han er åpen for et nytt forslag fra klubben.

– Jeg ønsker å fortsette å spille fotball, og vi har fått til mye bra i TIL i høst. Det er rett og slett morsomt å spille ball, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

ØNSKET: Trener Simo Valakari (til venstre) har ikke lagt skjul på at han ønsker Morten Gamst Pedersen videre.

Etter det iTromsø kjenner til er forslaget på ett år, mens Gamst Pedersen skal ønske seg en toårsavtale. Utenlandske klubber skal også være på banen, og skal etter det iTromsø vet vente spent på hva utfallet i Tromsø blir.

Sportssjef Svein-Morten Johansen ønsker ikke å kommentere kontraktsforhandlingene med Gamst Pedersen til iTromsø. Johansen har hele 12 spillere i stallen på utgående kontrakt som han må avklare situasjonen til de neste ukene.

Les også

TIL-børsen: «Han var som vanlig én av TILs beste»

Spiller gjerne til han er 40

Vadsøværingen med 83 landskamper og 17 landslagsmål har tidligere uttalt at han gjerne spiller til han er 40 år, noe som betyr minst ut 2021-sesongen.

Simo Valakari har i høst gjentatte ganger sagt hvor viktig Gamst Pedersen er for TIL-laget og har ikke lagt skjul på hvor viktig veteranen er for det laget han er i ferd med å bygge opp i Tromsø de neste årene.

– Han kan diktere tempoet i kampene med og uten ball. Han er en nøkkelspiller og veldig verdifull for oss, sa Simo Valakari til iTromsø tidligere i høst.

På spørsmål om hva som måtte til for å overtale Gamst svarte Valakari den gang følgende:

– Morten er en erfaren spiller. Vi har en veldig åpen dialog. Slik han spiller nå, er jeg ikke overrasket over at det også kommer andre klubber på banen. Jeg har sagt det før, jeg mener han har mange gode år igjen som fotballspiller. Jeg tror han nyter å spille for denne fotballklubben, så vi får se om vi ikke klarer å få han til å bli med videre, sa Valakari.