Fotball

Her får Mour den tunge beskjeden: – Jeg er veldig skuffet

Simo Valakari velger rutine framfor ungt pågangsmot i kampen mot Lillestrøm.

VRAKET: Her tar Simo Valakari praten der han forklarer Elhadji Mour Samb at det ikke blir noen tur til Åråsen i morgen.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Simo Valakari fant ikke plass til noen av senegelserne, Mehdi Dioury og Elhadji Mour Samb, til cupkampen mot Lillestrøm.

– Thomas (Lehne Olsen) og Morten (Gamst Pedersen) er klar, så det er veldig bra. Mour blir ikke med denne gangen, sier trener Simo Valakari og utdyper.

– Vi reiser med 17 mann og må tenke på balansen i laget. Jeg er veldig fornøyd med Mour, han er fortsatt i en læringsprosess med spillestil og kultur. Han har et veldig bra potensial, men det ble ikke plass til han denne gangen, sier Valakari til iTromsø.

Les også

Ville trukket laget fra ligaen dersom det var i dag: – Vet ikke om klubben skjønner alvoret

– Skal snakke med han

Mour Samb som har vært en del av TILs tropp hele sesongen, var naturlig nok skuffet.

– Det er ikke bra. Jeg vil alltid spille, men jeg må bare gjøre min jobb på trening, så er det treneren som bestemmer, sier 22-åringen.

Som ikke er fornøyd med avgjørelsen.

– Jeg skal snakke med han når jeg kommer tilbake. Det er ikke bra å være utelatt fra troppen. Jeg vil gjøre et poeng ut av det. Alt jeg vil er å spille, det er derfor jeg er her, sier Samb.

Les også

Statsministeren og tre statsråder kommer til Arctic Race of Norway

Dobbel bonus

Simo Valakari omtaler cupkampen som en dobbel bonus.

– Det er ingen bedre trening for en viktig kamp enn å spille kamp, så det er god forberedelse til Vålerenga-kampen, samtidig er det også en ren bonuskamp siden det er cup. Vi kan spille med lave skuldre og har alt å vinne, sier Valakari.

Som ikke er i tvil om at cupen er viktig.

– Jeg har spilt FA-cup i England som spiller og vært så heldig og vinne cupen i Finland som trener. Jeg vet hvor spesiell cupen er i Norge. Det er en annerledes atmosfære og det er den letteste veien til europacupspill med tanke på antall kamper du trenger for å nå dit, sier Valakari.

Det blir ingen forsterkninger utenfra før kampen, men Valakari er klar på at han trenger forsterkninger.

– Jeg er fornøyd med laget, men vi vet det kan komme skader og suspensjoner, så vi trenger noen inn. Det er ingenting konkret enda, men når jeg er ferdig med jobben rundt laget med trening og video, så jobber jeg med det hele tiden. Det har vært innledende samtaler med noen spiller, men vi må være veldig klar på å finne den rette spilleren. Alt går gjennom meg, og det viktigste er at jeg snakker med en spiller før vi signerer ham, slik at vi er klar på hva vi kan forvente av hverandre, sier Valakari.

Valakari tar med seg følgende 17 spillere til cupkampen mot Lillestrøm:

Gudmund Kongshavn, Jacob Karlstrøm, Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Ulrik Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen, Magnus Andersen, Gjermund Åsen, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Mikael Norø Ingebrigtsen, Lasse Nilsen, Thomas Lehne Olsen, Aron Sigurdarson, Jostein Gundersen og Slobodan Vuk.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL