Fotball

Gotaas Johnsen innstilt som ny styreleder i Rosenborg: – Vi skal være best i Norge og ut i Europa

Cecilie Gotaas Johnsen (45) er innstilt som ny styreleder i Rosenborg og har klare mål for hvor klubben skal videre.

NY STILLING: Cecilie Gotaas Johnsen er innstilt som ny styreleder i Rosenborg.
  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Vi skal være best i Norge og ut i Europa. Vi skal spille angrepsvillig fotball, sier Gotaas Johnsen til VG.

Valgkomiteen innstilte henne som ny styreleder torsdag kveld, skriver Rosenborg i en pressemelding.

– Først og fremst er det mye som har skjedd i klubben den siste tiden. Vi har ikke hatt de sportslige prestasjonene vi ønsker. Det viktigste nå er at det sportslige får litt fart og dreis. Vi trenger å få til noen resultater og løfte klubben, forteller Gotaas Johnsen.

– Det er resultater som får folk til Lerkendal, legger hun til.

Gotaas Johnsen spilte fotball i Trondheims-Ørn (dagens Rosenborg kvinner) og vant tre seriemesterskap og tre cupgull med klubben på 90-tallet. I senere år har hun også gjort seg bemerket som syklist. Gotaas Johnsen har deltatt i VM seks ganger og vunnet fem NM-gull.

– Det er en spillergruppe med masse talent og masse uforløst. Med det trenerapparatet er det veldig fokus på utvikling og prestasjon. Har du fokus på utvikling kommer resultatene, mener den tidligere cup- og seriemesteren.

I yrkeslivet er hun i dag «strategy manager» i Equinor.

Ivar Koteng har vært Rosenborgs styreleder siden 2012, men varslet tidligere i år at han ikke ville stille til gjenvalg. Gotaas Johnsen er i dag også styremedlem i Rosenborg.

– Vi vil jo helst på toppen. Men først og fremst må vi jobbe med det som skjer på feltet. Vi er jo ikke fornøyd med å være på femteplass. Vi mener vi har en god stall og alle vilkårene for å drive godt. Vi må få godfoten til Nils Arne til å fungere igjen, sier Gotaas Johnsen.

– Hva vil du gjøre annerledes enn Koteng?

– Vi trenger ikke å se tilbake på det som er historie. Vi må se fremover og hva Rosenborg skal være. Det som seiler opp nå er fusjonen mellom RBK-herrer og kvinner. Det er en modernisering av klubben, svarer den tidligere landeveissyklisten.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Rosenborg BK