Nytt mareritt for Solskjær og Manchester United – King med scoring

(Watford – Manchester United 4–1) Watford rundspilte Manchester United, og en scoring av Joshua King (29) bidro sterkt til at det allerede massive presset på Ole Gunnar Solskjær (48) øker.

SENKET GAMLEKLUBBEN: Joshua King feirer med lagkameratene etter 1–0-scoringen for Watford mot sin tidligere klubb.

«You’re sacked in the morning» sang Watford-fansen mot Solskjær. Oversettelsen er neppe nødvendig, men antydningene går i retning av at Manchester United-manageren snart er uten jobb.

Det er godt mulig at de får rett.

– Jeg jobber for og med klubben. Jeg har vært her i 18 år og har en god kommunikasjon. Hvis klubbledelsen vurderer å gjøre noe, så er det en samtale mellom oss og ikke mellom dere og meg, sa Solskjær til pressen etter kampen om fremtiden sin ifølge BBC på spørsmål om sin jobbfremtid.

Allerede tirsdag er det bortekamp i Champions League mot Villarreal. Den kampen blir neppe særlig enklere enn møtet med Watford. United-spillerne leverte en ny pinlig forestilling, og nå er storlaget i nærmest fritt fall på Premier League-tabellen.

Etter kampen gikk Solskjær og spillerne tappert ute på gresset og takket bortefansen for kampen, som altså var en pinlig affære.

– Jeg føler for fansen, og jeg føler det samme som dem. Vi er flaue over å tape på den måten. Vi er i dårlig form og i en vanskelig situasjon, men det er en del av fotballen.

– Det var et «sorry» for prestasjonen, sa Solskjær om seansen ute på gresset.

En helt elendig førsteomgang av Manchester United la grunnlaget for et nytt tap – det femte på de syv siste ligakampene.

– Det er ikke mye å si. Det var flaut å se Manchester Unite spille som vi gjorde i dag. Det er ikke akseptabelt – måten vi spilte på og gjorde ting. Det er lett å skylde på manageren eller trenerteamet, men noen ganger er det spillerne. Vi må vise mye mer enn vi gjør, sa Manchester United-keeper David de Gea ifølge BBC etter kjempesmellen.

Innbytter Donny van de Beek reduserte tidlig i 2. omgang da han headet i mål fra fire meter etter å ha fått ballen fra Cristiano Ronaldo.

Ronaldo ble deretter spilt alene igjennom av Van De Beek, men Watford-keeper Ben Foster reddet glimrende. Nærmere poeng kom ikke et United-lag fullstendig blottet for selvtillit og glød.

Det skal ikke glemmes at vertene var gode, men det fikk det altfor enkelt.

Les også

Chelsea befestet tabelltoppen med kruttsterk borteseier

UTVIST: Harry Maguire fikk rødt kort i 2. omgang.

Kaptein Harry Maguire fikk sitt andre gule kort etter 69 minutter. Først mistet han ballen klønete, og så klippet han ned Tom Cleverley. Uten protester tok han av seg kapteinsbindet, jogget forbi Solskjær og rett i garderoben.

Det ble lagt til fem minutter, men det var ikke gjestene som scoret. Det var helt fortjent Joao Pedro som sikret seieren med en scoring fra spiss vinkel to minutter på overtid.

Nesten seks minutter på overtid kom 4–1. Dennis, også han fra skrått hold inne i feltet, banket inn det som kan være spikeren i kisten for Solskjær.

Sett med Manchester United-øyne var det en grusom 1. omgang på Vicarage Road. King var i full fyr fra start, og skaffet hjemmelaget straffe etter seks minutter.

Misset straffe – to ganger

King skaffet straffe da Scott McTominay felte ham bakfra etter seks minutter.

Ismaïla Sarr misbrukte første forsøk da De Gea reddet, og returen satte Kiko Femenía i mål fra kloss hold. Det viste seg at Femenia var for tidlig inne i feltet da straffen ble tatt, men litt tidligere var også De Gea for kjapt ute fra streken. Dermed ny straffe, og De Gea reddet fra Sarr igjen – denne gangen sørget han for å slå den langt unna målet.

King, Sarr og Emmanuel Dennis skapte enorme problemer for United-forsvaret.

King-scoring

King hadde flere sjanser før han scoret. Slurv i United-forsvaret bidro til at Dennis kunne trille ballen perfekt til King, som bredsidet inn 1–0 etter 28 minutter.

Ben Foster reddet en sjelden United-sjanse da han kastet seg på et skudd fra Marcus Rashford, men bortsett fra det handlet stort sett alt om Watford.

King headet rett på De Gea fra kloss hold, og Moussa Sissoko blåste returen like utenfor. Sarr ordnet 2–0 like før pause da han fra skrått hold banket ballen kontant i det lengste hjørnet. Da var Solskjærs mareritt allerede godt i gang ...

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk