Hareide mener dette må på plass før skjebnekampene

RBK-sjefen sier de må lære seg å holde nullen før playoff-kampene mot Rennes.

Åge Hareide er ikke fornøyd med RBKs defensive spill: – Vi kan ikke gi bort så mange sjanser.

Domzale 1–2 (2–8 sammenlagt) Rosenborg

LJUBLJANA: – I førsteomgangen tenkte vi mer på å få gjort unna kampen enn å spille den. Andreomgangen var ok. Vi hadde en del slitne føtter i dag.

Til pause lå RBK under 0–1 mot slovenske Domzale i returoppgjøret som ble spilt i Ljubljana. Omgangen sto i sterk kontrast til den knusende 6–1-seieren på Lerkendal forrige uke.

I pausen ble Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceide og Edvard Tagseth tatt av. Inn kom Noah Holm, Stefano Vecchia og Alexander Tettey. Disse byttene var ifølge Hareide planlagt.

– De har spilt mye. En omgang i varmen var nok for dem.

– Kan ikke gi bort så mange

Da kampen startet var det nærmere 30 varmegrader på den slovenske nasjonalarenaen.

Men selv om friske bein sørget for 2–1-seier (8–2 sammenlagt) etter scoringer fra innbytterne Holm og Vecchia, mener Hareide én ting må unngås om de skal kvalifisere seg til et gruppespill i Conference League:

– Vi kan ikke gi bort så mange sjanser. Spesielt i førsteomgangen gir vi bort altfor mange, men også noen i den andre omgangen.

Det siste hinderet før et gruppespill er franske Rennes. Klubben som Alexander Tettey og Anders Konradsen har spilt for tidligere, og der Birger Meling nå spiller.

– Vi møter et godt lag fra en god liga, men det er ikke umulig å slå dem ut. Først må vi uansett lære oss å holde nullen. Klarer vi det, kan vi vinne kampene mot dem, sier RBK-sjefen.

– Blir viktig

Hareide sier han forventer en helt annen kamp mot Rennes neste uke:

– De er klare favoritter på hjemmebane. Da må vi være solide defensivt. Det blir viktig.

Men først skal RBK spille eliteseriekamp borte mot Mjøndalen på søndag. Onsdag reiser RBK hjem med et chartret fly. Hareide sier de det blir ei restitusjonsøkt i morgen, før de får fri torsdag. Fredag og lørdag skal de trene på Lerkendal, før de reiser til Drammen og overnatter der.

Per nå vet ikke Hareide om han hviler spillere mot Mjøndalen:

– Vi får se hvordan kroppene er før kampen. Jeg vet ikke ennå.

I 2009 gikk Alexander Tettey fra RBK til Rennes. Nå er han tilbake i sort og hvitt og skal møte sin tidligere arbeidsgiver i Frankrike.
Les også

RBK-treneren: – Kan komme en nyhet om noen dager

Tettey ser frem til å møte sin gamle klubb neste uke:

– Det er et godt lag med mange dyktige spillere. Vi får nok en tøff oppgave i de kampene, men hvis vi spiller som vi har gjort den siste tiden er alt mulig.

Fra 2009 til 2012 spilte Tettey for franske Rennes.