Fotball

Mistenkt etter Brann-skandalen avhørt

Fotballspilleren som er mistenkt etter Brann-skandalen har blitt avhørt av politiet, og erkjenner ikke skyld.

  • Yngve Gjerde, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

VG får bekreftet fra Gunnar Fløystad, påtaleleder i Vest politidistrikt, at den mistenkte har vært til avhør, og at han ikke erkjenner skyld.

Bergens Tidende omtalte saken først.

Fredag ble det kjent at politiet har åpnet etterforskning knyttet til et mulig seksuelt overgrep etter et nachspiel på Brann Stadion natt til tirsdag, hvor tolv Brann-spillere og syv kvinner var til stede i løpet av natten.

Les også

Horneland om krisehåndteringen: – Har brukt null tid på fotball

Fløystad sier til VG at de ikke har endret status etter avhøret, og at personen det fortsatt gjelder er mistenkt.

– Nå må vi naturligvis vurdere innholdet i forklaringen og se hva det kan føre til av nye etterforskningsskritt, sier han.

Den mistenktes advokat opplyser til Bergens Tidende at den mistenkte ikke ønsker å uttale seg.

Søndag kveld skal Brann spille sin første kamp siden skandalefesten natt til tirsdag. Sandefjord er motstander klokken 20.00. Brann-supporterne har allerede varslet en stille markering under kveldens kamp.

Supporterne skal markere denne ukens hendelser med stillhet de første 19 minuttene. Stillheten skal etter planen gjelde til 19.08. Sportsklubben Brann ble stiftet i 1908.

Les også

Supporterlederen etter Brann-nachspielet: – Mye som må gjøres for å bygge opp tilliten

«Den siste ukens hendelser er fullstendig uakseptable og et svik mot alle som er glad i klubben. Det er vår plikt å si fra at vi ikke godtar dette.», skriver bataljonen på sin Facebook-side.

– Vi opplever at veldig mange har behov for å vise en reaksjon før det er mulig å gå videre. Vi har vært litt frem og tilbake, men har landet på at det tydeligste er å være stille. Så setter vi i gang med sang og tribuneliv etter 19:08, for å markere at klubben er større enn alle. Det er klubben vi elsker og støtter, utdyper Bataljonens leder Erlend Vågane til VG.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Norsk fotball
  3. SK Brann