Fotball

VAR-dramatikk i tittelkampen

(Juventus – Inter 0–1) Juventus jaktet tre særdeles viktige poeng mot Inter, men åtte absurde VAR-minutter gjør at håpet om seriegull henger i en tynn tråd.

  • Fredrik Schjesvold, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Juventus og Inter hadde henholdsvis syv og seks poeng opp til Napoli og Milan på toppen av tabellen før søndagens toppkamp.

I kampen hvor begge lag trengte seier, var det ikke mangel på dramatikk.

Juventus hadde dominert i drøyt 40 minutter av toppkampen før bortelagets Denzel Dumfries ble felt innenfor straffefeltet til vertene.

Kampstatistikk: Juventus – Inter

Først valgte ikke hoveddommer å blåse straffespark, men etter anbefaling fra videodommerne gjorde han om på avgjørelsen.

Inters Hakan Çalhanoğlu gikk dermed frem til krittmerket med muligheten å sende Inter i føringen.

Tyrkeren leverte en svak straffe som keeper Wojciech Szczęsny reddet. Juventus sisteskanse måtte likevel gi fra seg en retur, og da var Çalhanoğlu våken.

RETUR: Det var flere som var ivrig på returen Szczęsny ga på det første straffesparket.

Våkne var også tre Juventus-spillere, som sammen med Çalhanoğlu, kastet seg etter den løse ballen. Tyrkeren reagerte raskest og ballen var i mål etter mye klabb og babb.

Så blåste dommeren frispark imot Çalhanoğlu til bortelagets enorme frustrasjon.

TV-bildene viste at det var Inter-angriperen som ble hektet og ikke omvendt. Dermed fikk dommer nok en gang beskjed av VAR-bussen å gjøre om avgjørelsen.

Da hadde Çalhanoğlu en ny mulighet til å sende Inter i ledelsen. En mulighet han tok bedre vare på ved det andre forsøket – nesten ti minutter etter at Dumfries ble felt.

VANT: Inter sikret tre viktige poeng borte mot Juventus søndag kveld.

Etter hvilen fortsatte Juventus å dominere slik de gjorde i 1. omgang.

Hjemmelaget viste fram pent kombinasjonsspill på Inters halvdel, men Inter-forsvaret sto stadig imot presset.

En drøy time ut i kampen vendte Dušan Vlahović opp på nydelig vis innenfor sekstenmeteren, men serberen skled i avslutningsøyeblikket og skuddet gikk utenfor.

Innbytter Denis Zakaria prøvde å ta saken i egne hender og dro av flere Juventus-spillere før han sendte av gårde et knallhardt skudd - men i stolpen.

Juventus fikk ikke til de store mulighetene på tampen av kampen, og da kunne Inter juble for en knallsterk borteseier.

Hjemmelaget var ubeseiret de siste 16 kampene i ligaen før søndagen.

Etter helgens serierunde står Napoli og Milan med 66 poeng. Inter har tre poeng opp til ligalederne, mens Juventus er syv poeng bak.

Milan og Inter har spilt én mindre kamp enn Napoli og Juventus.

Les også

  1. Thorsby om fotballens samfunnsansvar: – Fullt mulig å drive frem endringer

Les mer om

  1. Fotball
  2. Serie A
  3. Juventus FC
  4. Inter Milan