Haaland presentert som City-spiller: – Nå starter det harde arbeidet

Manchester City inviterte søndag supportere til å møte Erling Braut Haaland og klubbens øvrige sommersigneringer for første gang. Jærbuen ble møtt av et øredøvende jubelbrøl fra folkehavet som hadde møtt opp utenfor Etihad Stadium.

– Det er et fantastisk lag. Jeg ser så mye frem til alt sammen. Nå starter det harde arbeidet, sa en strålende fornøyd Erling Braut Haaland søndag.

Det skjer som en del av et show for fansen utenfor Citys stadion. Premier League-mesterne presenterte sine fire foreløpige sommersigneringer, men Haaland var dagens desidert mest ettertraktede mann.

Kalvin Phillips, Julián Álvarez og Stefan Ortega Moreno var de øvrige nysigneringene som ble presentert søndag.

Det var tydelig hvilket lag spissen gledet seg aller mest til å møte som City-spiller.

– Jeg liker egentlig ikke å si det ordet, men Manchester United, gliste Haaland, til enorm jubel fra de oppmøtte.

Det var en tydelig feststemt Haaland som møtte fansen. Nordmannen danset til ropene fra fansen og sprudlet i intervjuet på scenen.

– Jeg ser frem til det. Jeg ser veldig frem til alt sammen, vi kommer til å ha en fin tid sammen, sa Haaland.

Han ville ikke røpe hvor mange mål han så for seg å score i den lyseblå trøyen, men slo til med en ekte «jærbusk» skarre-r og ga fansen en kjapp leksjon i hvordan man uttalte navnet hans.

Haaland kunne også røpe hvilken tidligere City-spiller han idoliserte da han var barn. Han kom ikke utenom sin far Alfie, som selv spilte for de lyseblå fra 2000 til 2003. Men han trakk og frem en velkjent argentiner som har egen statue utenfor stadion.

– Min far, selvfølgelig. Men Sergio Agüero har jeg hatt mange drakter av, sa han.

Etter presentasjonen møtte Jærbuen pressen. Der svarte han blant annet på hvorvidt han kan hjelpe de lyseblå å vinne det etterlengtede Champions League-trofeet som har vært en torn i siden for manager Pep Guardiola siden spanjolen kom til Manchester.

– Champions League er min favorittturnering. Du har svaret der, sa Haaland med et glimt i øyet.

Han forklarte også hvorfor han valgte England og Premier League til fordel for Spania og La Liga.

– Jeg hadde bare magefølelsen. Og måten de spiller på, alt sammen, tilsa Manchester City, sa 21-åringen.

Ny nummer ni

Allerede lørdag ble det klart at Haaland tar over nummer ni etter Gabriel Jesus i City.

– Jeg er glad for å ha fått nummer ni. Det har vært en del av historien min de siste to årene, både på klubbnivå og på landslaget. Jeg ser frem til å fortsette med det i City. Det er en trøye som alle spisser ønsker. Å kunne ikle meg den i en av verdens beste klubber, er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke vente med å begynne, sa Haaland i en uttalelse gjengitt av The Mirror.

Jesus har meldt overgang til Arsenal. Derfor var drakt nummer ni ledig.

Jærbuen ble hentet fra Borussia Dortmund tidligere i sommer. En klausul i kontrakten gjorde at City kjøpte Haaland fri til en sum langt under markedsverdi.

Mandag skal Haaland og resten av City-laget ha sin første trening foran 2022/23-sesongen. Deretter drar de lyseblå til USA, der det er ventet at Haaland får sin debut som City-spiller.

City innleder Premier League borte mot West Ham 7. august.