Uniteds toppsjef lover Solskjær oppbakking i overgangsmarkedet

Manchester United kommer til å punge ut når Ole Gunnar Solskjær starter jobben med å gjenreise storklubben.

Ole Gunnar Solskjær vil få penger å bruke i Manchester Uniteds jakt på nye spillere i sommer.
  • Bernt Harald Brennevann

Det var budskapet da Uniteds mektige klubbdirektør Ed Woodward orienterte om den siste kvartalsrapporten under en telefonkonferanse torsdag.

– Vår økonomiske styrke gjør at vi har ressurser til å støtte manageren og skape suksess på banen. Som alltid vil det fortsette å være vårt hovedmål, sa Woodward, ifølge BBC.

Solskjær ga Manchester United et markant løft etter at José Mourinho ble sparket like før jul, men formen stupte da han fikk fast ansettelse i slutten av mars.

Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward sier det vil bli brukt penger til å få klubben tilbake i toppen av engelsk fotball.
Les også

Her er fem problemer Solskjær må løse før neste sesong

Les også

Han trodde ikke på Solskjær. Nå må han leve med ham resten av livet.

United avsluttet sesongen med kun to seire på sine elleve siste kamper i alle turneringer. Kollapsen gjorde at rødtrøyene endte på sjetteplass og fem poeng bak tabellfirer Tottenham og Champions League-spill for neste sesong.

– Selv om de siste ukene var skuffende, er vi henrykte over å ha fått Ole som manager på en treårskontrakt, sa Woodward torsdag og la til:

– Alle i klubben – styret, manageren, stallen og støtteapparatet – er fast bestemt på å få United tilbake til toppen av engelsk fotball. Vi vil fortsette å styrke staben både på og utenfor banen for å oppnå dette.

Manchester United har ikke vunnet Premier League siden managerlegenden Alex Ferguson ga seg i 2013. Klubben har nå gått to troféløse sesonger på rad.

Viasport-kommentator Roar Stokke mener de neste månedene blir helt avgjørende for Solskjær.

– Ingen klubber må bruke sommeren bedre enn Manchester United, men hvem vil spille for en klubb som ikke er i Champions League? United må bygge en vinnerkultur igjen, og de må ha en miks av unge spillere og noen ledertyper. Å «shoppe» navn er håpløst. Det er nesten surrealistisk å se en så stor klubb, som bruker så mye penger på spillerkjøp og lønninger, få så lite igjen for det, sa Stokke til Aftenposten tidligere i uken.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk