Fotball

Adam Lallana klar for Brighton

Adam Lallana tok et følelsesladet farvel med Liverpool etter at klubben løftet ligatrofeet onsdag. Nå skal midtbanespilleren prøve lykken i Brighton.

Adam Lallana er klar for ny klubb. Foto: Jon Super / AP

 • NTB

Det bekrefter Brighton på sine nettsider mandag kveld.

– Adam er en veldig spennende signering for oss. Han er en spiller jeg er helt sikker på supporterne gleder seg til å se. Jeg vet at han kommer til å være en eksemplarisk rollemodell for våre yngre spillere. Jeg gleder meg til å se Adam, sier Graham Potter.

Treårskontrakt

Lallanas kontrakt med ligamesterne utløp ved slutten av årets sesong, og engelskmannen har nå signert en treårskontrakt med «The Seagulls» i en kostnadsfri overgang.

– Tusen takk til de fantastiske menneskene som gjorde at dette stedet (Liverpool) føltes som hjemme. Jeg er så takknemlig for å ha vært en del av dette spesielle stedet. Og nå, videre til neste eventyr, skrev Lallana på Instagram før overgangen.

Les også

Da Bodø/Glimt rundspilte Molde, begynte Kjetil Rekdal å synge på TV

Viktig scoring

Midtbanespilleren har ikke fått mye spilletid i Liverpool under Jürgen Klopp grunnet flere skader. 32-åringen spilte 22 kamper for de rødkledde i årets sesong, men bare tre fra start.

Han hadde riktignok et viktig innhopp da han scoret utligningsmålet for Liverpool i uavgjortresultatet mot Solskjærs United i oktober.

Slik jublet midtbanespilleren da han utlignet på Old Trafford i høst. Det sørget for at Liverpool fortsatte sin ubeseirede rekke. Foto: Jon Super / AP

Lallana kom til Merseyside fra Southampton i 2014 og drar til Brighton med Premier League-gull, mesterligagull, supercup-gull og klubb-VM-gull i lommen etter seks år i Liverpool.

Tidligere mandag ble det klart at også Liverpool-forsvarer Dejan Lovren forlater klubben. Han fortsetter karrieren i Zenit i Russland.

(©NTB)

Les mer om

 1. Liverpool FC
 2. Brighton & Hove Albion FC
 3. Adam Lallana

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Åpnet sesongen med seier: Her får Chelsea-spilleren drømmetreff

 2. FOTBALL

  «Ingen» har hørt om henne, men Klopp gir Mona (35) mye av æren for Liverpools suksess

 3. FOTBALL

  Salah-dobbel avgjorde: Liverpools rekordhåp lever fortsatt

 4. FOTBALL

  Premier League-tipset: Kan Liverpool vinne igjen? Hva med Solskjærs menn? Og hvor havner Leeds?

 5. FOTBALL

  Aremu nærmer seg overgang til tysk fotball

 6. FOTBALL

  Klopp uttalte seg negativt om rivalen. Det har ført til ordkrig.