Suksesstreneren gir seg: - Det har vært en fantastisk reise

LSK Kvinner toppet nok en supersesong med ny cupfinaletriumf. Men det ble en følelsesladet feiring.

Monica Knudsen takket for seg med nok en pokal.

TELENOR ARENA (Aftenposten): Med cupfinaleseier nummer tre på like mange år kunne Monica Knudsens seiersvante jenter feire langt ut i de små timer. Men etter tre dobbeltseirer på rad er reisen slutt for flere av hovedpersonene.

— Dette ble en veldig fin avslutning. Det var ikke gitt at vi skulle klare å ta seks pokaler på tre år. Men det klarte vi. Det har vært en fantastisk reise, sier avtroppende trener for gullkledde LSK Kvinner.

Etter å ha produsert et tosifret antall målsjanser måtte det ekstraomganger til for å få ballen i mål. Røa kjempet med det de hadde, men forsvarte seg mer eller mindre i hele kampen. Keeper Silje Vesterbekkmo sto en meget god kamp bakerst i Geir Nordbys lag. Men måtte til slutt kapitulere.

Les også

Suverene LSK Kvinner sikret dobbeltriumf for tredje året på rad

— Livet i reprise

Sherida Spitse fikk ballen i mål åtte minutter ut i 1. ekstraomgang, før Isabell Herlovsen doblet 13 sekunder ut i 2. ekstraomgang. Det holdt til å sikre "the double" nummer tre på tre år.

Etterpå kom følelsene.

— Jeg fikk følelsene veldig over meg rett før dommeren blåste av kampen. Jeg skjønte vi hadde vunnet, og da kom følelsene brått og sterkt. Det kom noen tårer. Dette var liksom siste gang jeg fikk oppleve dette med dette laget, sier Lene Mykjåland.

Hun smiler og er glad til tross for at hun måtte forlate kampen på båre med en smell i kneet. Neppe alvorlig, sier hun selv, etter at smertene forsvant.

- Hva tenkte du på da du fikk følelsene over deg?

— Huff, nå begynner jeg å gråte igjen, sier Mykjåland og blir blank i øynene.

— Det er mange minner som kommer. Det er nesten så man får litt av livet i reprise.

Kristiansandsjenta gir seg i LSK Kvinner. Hun fristes av Paris Saint-Germain. Avgjørelsen tar hun over helgen. Hun er fornøyd med kontrakten det franske laget har tilbudt henne. Det gjenstår noen detaljer før alt er på plass.

I tillegg til Mykjåland, forsvinner Emilie Haavi, arkitekten bak begge målene, til USA. Trener Monica Knudsen skal begynne som trener på NTG i Bærum. Og nevnes i tillegg som en kandidat til å overta som landslagstrener for kvinnelandslaget.

— Dette ble en kamp som forventet, men samtidig litt vanskeligere enn vi hadde håpet på. Men det får være greit så lenge det går bra til slutt.

- Hvordan er det å skulle gi seg her nå?

— Det er vemodig. Men det føles riktig å ta en pause. Alt har med timing å gjøre. Vi har hatt en sterk tropp som vi har fått utviklet videre. Nå blir det endringer i troppen inn mot neste sesong. Hege Riise tar over, så det er gode forutsetninger for at dette skal bli bra i tiden som kommer, sier Knudsen til Aftenposten.

Les også

«Sjelden har vi sett en kamp der det har vært så tydelig at det ene laget er bedre»

En ære

Hun sier hun ikke har snakket med Norges Fotballforbund om den ledige jobben som landslagstrener.

— Men ringer de så skal jeg snakke med dem.

Isabell Herlovsen har skrevet ny toårskontrakt med klubben. Men før hun tok på seg finstasen spådde hun en følelsesladet natt sammen med lagvenninnene.

— Det er flere av disse som gir seg, så det blir litt spesielt. Det har vært en æra å spille med disse spillerne. Jeg blir litt rørt når jeg snakker om det. Men sånn er det, noen forsvinner. Vi må bare starte litt på nytt.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Her er kravene til Høgmos etterfølger: