Fotball

Lloris fortsatte å spille etter kjempesmell i hodet

Schau: — En skandale at han ikke blir tatt av.

Hugo Lloris fikk seg en kjempesmell, men fullførte kampen mot Everton. Foto: NTB Scanpix

 • Jakob Priésner

EVERTON — TOTTENHAM 0-0:

Med rundt 12 minutter igjen å spille av kampen mellom Everton og Tottenham smalt det skikkelig. Romelu Lukaku løp rett inn i Hugo Lloris' hode etter at den franske keeperen hadde stoppet et gjennomspill. Franskmannen ble liggende nede lenge, men kom seg etter hvert opp på beina igjen. Det så ut til at Tottenhams lege ville ha spilleren ut da det tydelig var en hard smell mot hodet, men franskmannen nektet. Til slutt fikk han også viljen sin og fortsatte kampen. Lukaku derimot ble tatt ut av banen rett etterpå, og ble sittende med ispose på kneet.

– Hugo husker fortsatt ikke episoden med Lukaku. Han var bevisstløs en liten periode, men var tydelig på at han ville fortsette. Han viste karakterstyrke og personlighet. Derfor lot vi ham bli værende på banen, sa Tottenham-manager André Villas-Boas ifølge NTB.

- Må begynne å ta hodeskader alvorlig

– Du kan se at spilleren er fokusert og har viljestyrken. Han fikk en skikkelig smell, men virket klart for å fortsette. Beslutningen må tas av meg. Brad Friedel (reservekeeperen) var klar til å komme inn, men Hugo ga nok signaler om at han burde få fortsette, la portugiseren til.

Tottenham-stopper Jan Vertonghen var imponert over viljen til lagkameraten.

– Hugo Lloris hadde solid kontakt med Lukaku, men Hugo er en sterk fyr. Doktoren mente det var best å bytte ham ut, men selv mente han at han kunne hjelpe laget ved å spare et innbytte, sa belgieren til BBC.

Aleksander Schau i TV2s Premier League-studio ble sjokkert over at franskmannen fikk fortsette.

– Jeg har brukt mye tid på å studere hodeskader i idretten. Det er en skandale at han får fortsette. Han skal ut umiddelbart etter denne situasjonen, sa Schau.

– Du er ferdig for dagen etter en slik "knock out". Når man ser det kneformede merket han har i ansiktet, så er det soleklart hodeskade. Det er utrolig irriterende at hodeskader ikke blir tatt like alvorlig i fotball som i andre idretter. Selv i amerikansk fotball og ishockey tar de det alvorlig. Nå må holdningene endres i fotballen.

Noen minutter senere driblet Gerard Deulofeu seg forbi hele Spurs-forsvaret og avsluttet med en chipp fra skarp vinkel. En utrusende Lloris viste likevel at han ikke var særlig skadet. En veldig god redning som sikret at det ikke ble baklengsmål på Goodison Park.

Tottenham begynte best

Det hele skjedde etter at Tottenham umiddelbart tok tak i kampen i første omgang og presset hjemmelaget langt bak. Sandro skjøt fra distanse og skapte med det trøbbel for Tim Howard. Etter dette ble det rene power play-spillet i halve første omgang. Det var sjelden Everton klarte å gjøre flere pasninger innad i laget på Tottenhams banehalvdel.

En del av æren for det skal Tottenhams brasilianske defensive midtbanespiller Sandro ha. Hans bidrag var viktig for å ufarliggjøre Romelo Lukaku.

Videre kunne også Jan Vertonghen fått straffespark da han ble dratt ned i feltet, men men den godt plasserte dommeren vinket spillet videre.

Den største sjansen til Everton i første omgang kom da Tottenham-keeper Hugo Lloris feilberegnet spretten da Lukaku ble forsøkt spilt igjennom, men det var ikke verre enn at franskmannen klarte å hente seg inn på egen hånd. Leon Osman hadde også et frispark som gikk to meter over mål.

Everton tok grep

Tidlig i andre omgang fikk Everton den sjansen de hadde håpet på i hele første omgang. Tottenhamforsvaret var i ubalanse og Everton angrep med tre spillere. Kevin Mirallas spurtet inn i Tottenhams 16-meter, men Vlad Chirches stoppet ham med en sklitakling som var like nydelig som den var viktig.

Everton-manager Roberto Martinez hadde tydeligvis trykket på de rette knappene i pausen, for Everton fortsatte å presse gjestene bakover. Tidligere Tottenham-spiller Steven Pienaar fikk ballen alene ved 16 meter, men skuddet hans gikk rett i Michael Dawson.

I det 65. minuttet var det Everton som ropte på straffe. Seamus Coleman ble hindret av Vertonghen, men heller ikke denne gang blåste dommeren straffe. TV-bildene viste at det var feil å la spillet gå. Noen minutter senere var det Lukaku som fikk en stor sjanse da han akkurat ikke klarte å nå et innlegg som ble slått fra høyre.

Tottenhams sluttspurt

Tottenham kom ikke til en skikkelig mulighet i etter hvilen før innbytter Gylfi Sigurdsson fant et lite hull i Evertons forsvarmur, men Howard var med på notene. Deretter kom Lloris hodeskade.

Det ble lagt til hele ni minutter, og i sluttminuttene var det likevel Tottenham som var nærmest scoring. Nærmest var Christian Eriksen som skjøt fra 16 meter, men Deulofeu stod i veien. Dermed ble det poengdeling.

– Tottenham hadde initiativet i første omgang. Vi var gode bakover, men ga bort ballen for ofte framover. Annenomgangen ble annerledes. Da tvang vi Spurs til å forsvare seg på egen halvdel , sa Everton-manager Roberto Martinez.

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Everton FC
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Tottenham opptrådte uansvarlig

 2. FOTBALL

  Spurs berget poeng etter denne headingen fra Lamela

 3. FOTBALL

  Tottenham fikk massiv kritikk etter den skremmende hodeskaden. Klubben mener de ikke gjorde noe feil.

 4. FOTBALL

  Uavgjort på Merseyside etter et festfyrverkeri av en fotballkamp

 5. FOTBALL

  Wenger: - Det er bare å gratulere Everton

 6. FOTBALL

  Liverpool vant toppkampen: Fem seire av fem mulige i Premier League