Fotball

- Mitt pinligste øyeblikk som trener

Tirsdag tapte Donn 2-10 mot Starts andrelag. Neste torsdag er det 1. runde i cupen mot Starts førstelag.

Kjetil Ruthford Pedersen og Donn tapte 2-10 mot Start 2 tirsdag kveld.
  • Håvard Karlsen

— Vi fikk grisejuling , sier Donn-trener Kjetil Ruthford Pedersen til Fædrelandsvennen.

Donn, som rykket ned fra 2. divisjon forrige sesong, skal møte Start 2 i serien i 3. divisjon denne sesongen. Tirsdag var det klasseforskjell på lagene.

Les også

Start-Donn i cupen blir en vanvittig familiefeide

— Det var en treningskamp, der vi fikk en solid innføring i godt pasningsspill, mot et lag vi skal møte i serien. Mattias (Andersson, Start 2-trener, red.adm.) sine gutter var imponerende gode, sier Ruthford Pedersen.

Start 2 hadde ikke med en eneste spiller fra A-laget, men vant likevel med åtte mål på Sparebanken Sør Arena.

— Mattias sa det var den beste kampen de noensinne har spilt med det laget. Jeg tar av meg hatten for Start 2, sier Ruthford Pedersen, og legger til at halvpartene av målene kom som følge av forferdelig forsvarsspill fra Donn.

— Resultatet ble fryktelig stygt, sier han.

Spillerne evaluerte seg selv

Til Start sine hjemmesider sier Donn-treneren at «det var mitt pinligste øyeblikk som trener». Den uttalelsen står han for.

— Men jeg tar også min del av tapet. Det er jeg som har tatt ut laget, og det er jeg som har lagt kampplanen. Vi vinner sammen, og vi taper sammen, sier han.

Les også

Slik spilles første runde i cupen

Etter ydmykelsen mot Start 2, ba han spillerne gå i seg selv, og evaluere sin egen innsats.

— Jeg har fått mange meldinger fra spillerne på laget i dag, og de beklager innsatsen sin, sier Ruthford Pedersen.

- Hva har dette resultatet å si før dere skal møte A-laget til Start i cupen?

— Absolutt ingenting. Den kampen lever sitt eget liv. Jeg tror kanskje det kan være en fordel at vi fikk en sånn lærdom, for dette går litt på stoltheten vår, sier Ruthford Pedersen.

Cupkampen spilles på Kongsgård

Torsdag er det altså duket for 1. runde i cupen mellom Donn og Start. Kampen vil gå på det nye kunstgresset på Kongsgård.

- Hvorfor ble det ikke Kristiansand stadion?

— På grunn av værmeldingen, og hvordan banen kunne ha sett ut etter kampen, er det like greit å spille på Kongsgård. Da blir det en fotballkamp, ikke en gjørmekamp, sier Ruthford Pedersen, som ikke levner sitt eget lag de helt store sjansene.

— Start bør vinne 99 av 100 kamper mot oss, så får vi se om vi kan få til et mirakel, sier han.

— Kommer du til å ta med noen fra Donn 2 (der spiller profiler som Kristoffer Hæstad, Fredrik Strømstad, Lars Martin Engedal og Lars Kristian Pedersen)?

— Nei, det gjør vi ikke. De som er i dagens Donn-stall, skal selvfølgelig bli belønnet med å spille cupkampen, sier Ruthford Pedersen.

Donn har mistet 10-12 spillere etter fjorårets nedrykk. Målet denne sesongen er å bli blant de fire-fem beste i sin 3. divisjonsavdeling, noe som vil gi fortsatt spill i divisjonen.

— Det er minimum de fire første som overlever, samt de åtte beste femmerne i de 12 3. divisjonsavdelingene. 3. divisjon i 2017 blir nesten som dagens 2. divisjon i forhold til nivå, sier Ruthford Pedersen.

Les mer om

  1. Fotball-NM