Nå frelser han Kongsvinger også

<p>Nordlie-effekten har gitt to strake.</p>

Tom Nordlie har fått en drømmestart som Kongsvinger-trener.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Etter tre strake nederlag fikk Per Brogeland sparken som Kongsvinger-trener.

Inn kom Tom Nordlie. Fasit etter to kamper: 1-0 hjemme mot Asker og senest 2-0 borte mot HamKam. Effekten har vært akkurat slik KIL-ledelsen hadde håpet, og nå får Nordlie hyllest både fra spillere, fans og fra journalisthold.

– Vi har fått en helt ny ”go” i gruppen, sier Magnus Solum til KILs hjemmeside.

Han scoret det ene målet søndag.

– Det som er det aller viktigste er at alle jobber 100 prosent på treningene, sier Solum når han blir spurt om forskjellen med og uten Nordlie som trener.

– Fremstår roligere

Henning Danielsen er journalist i lokalavisen Glåmdalen, og i bloggen sin om KIL skriver han at han liker det han ser.

– Det var omtrent ingenting av det Per Brogeland predikerte som hadde noen som helst innvirkning på spillergruppa. Nå ser nesten samtlige spillere plutselig ut som Duracell-kaniner. Hvis du tittet på noen treninger under Per, anbefaler jeg deg å ta en tur på Gjemselund i formiddagstimene i ukedagene. Det er en helt annen glød, en helt annen holdning – og ikke minst et helt annet trøkk på treningene nå enn bare for et par uker siden, skriver Danielsen.

Nordlie har selv uttalt at han er en bedre trener nå, etter sitt lange fravær fra fotballen. Forrige trenerjobb var i Fredrikstad.

– For meg fremstår han nå i en roligere – men samtidig enda mer tydelig form enn for to år siden. Tom har tidligere sagt at han er blitt en bedre trener ved å være borte fra fotballen en periode, og ut fra det jeg har sett til nå, er jeg ikke uenig, skriver Danielsen.

– Ingen skal tro at Tom fortsatt ikke har temperament. Men denne gangen ser det ut til at han bruker det i situasjoner der han ser åpenbare feil, og der han følger opp med gode forklaringer på hvordan det skal løses bedre, fortsetter Danielsen.

– Magiske evner

Også blant fansen er optimismen kommet tilbake.

«Den mannen har magiske evner», skriver en leser på Glåmdalen.

«Morsomt å se hva denne treneren har klart å få til i løpet av bare to uker. En helt annen innsats, tæl og vilje i hele laget. Gøy å gå på KIL-kamp igjen – hærlig», skriver en annen.

Tom Nordlie har ikke besvart vår henvendelse mandag.