Fotball

United-legende: – Den største utfordringen Mourinho noensinne har hatt

Presset øker på José Mourinho etter tapet mot Tottenham.

TAPTE: Presset øker på José Mourinho etter nok et Manchester United-tap. Her takker portugiseren supporterne for støtten etter mandagens kamp mot Tottenham.
  • Reidar Løfaldli

Manchester United-manager José Mourinho vakte oppsikt med sin opptreden etter 0-3-tapet hjemme for Tottenham mandag kveld.

Da 55-åringen hadde takket sine spillere for kampen, stilte han seg opp foran de få gjenværende supporterne på Stretford End. Portugiseren sto lenge og applauderte fansen før han plukket opp et United-skjerf og gikk i garderoben.

Under pressekonferansen etter kampen fulgte Mourinho opp med å lange ut mot media.

– Jeg har vunnet flere Premier League-titler enn de andre 19 managerne til sammen. Tre til meg, to til dem. Respekt, respekt, respekt, sa Mourinho.

De tre ligatitlene han sikter til kom i Mourinhos to perioder i Chelsea; i 2005, 2006 og 2015.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Mourinho-krisen forverret da Tottenham ydmyket United

– Må ta ansvar

Tidligere Manchester United-forsvarer og nåværende Sky Sports-ekspert Gary Neville mener manageren nå må ta skikkelig ansvar for nedturen klubben opplever.

– Manageren må alltid ta ansvaret til slutt. Mourinho har vært den mest suksessrike manageren i fotballen de siste 20 årene sammen med Pep Guardiola. De siste par sesongene har han gått gjennom en vanskelig periode, sa Neville på Sky Sports’ sending etter kampen.

TV-EKSPERT: Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville jobber for Sky Sports.

– Dette er den største utfordringen han har stått overfor i sitt fotball-liv, og han er nødt til å finne en vei ut av det, sier den tidligere høyrebacken.

Tidligere Blackburn-, Chelsea- og Celtic-spiss Chris Sutton mener manageren dummet seg ut på pressekonferansen.

– Mourinho høres ut som en som har mistet kontrollen. Alle som så kampen, kunne se at United ble utklasset, sier Sutton på BBC Radio.

– FLAUT: Tidligere storscorer Chris Sutton kritiserer José Mourinho. Her fra en Celtic-kamp i 2004.

Han mener United-laget for tiden mangler ledertyper, noe Tottenham avslørte.

– De skylder på hverandre, og spillerne ser ikke ut som om de ønsker å spille for ham (Mourinho, journ. anm.), sier Sutton, og legger til at Manchester United for tiden er et middelmådig Premier League-lag.

– Det er flaut å tape på den måten de gjorde. 3–0 var flatterende for United og jeg makter ikke å se i hvilken retning laget eller manageren skal gå nå, sier Chris Sutton.

– Panisk

Etter to tap på rad vokser presset på United-manageren. De røde er hektet av med seks poeng av tetlagene etter tre spilte kamper. Mourinhos største hodepine er forsvarsspillet.

Som i tapet mot Brighton i forrige kamp, fremsto United-forsvaret langt fra sikkert mot Tottenham, og spesielt i andre omgang raknet det bak for Mourinhos menn.

– Normalt forbinder vi Josés lag med god kontroll og organisasjon, men mot Tottenham var det noe panisk over det. De hadde god intensitet i den første halvtimen, men da Tottenham scoret begynte de å bli paniske, mener Gary Neville.

TUNG KVELD: Nemanja Matic, Paul Pogba, Chris Smalling og resten av Manchester United måtte se seg slått av Tottenham mandag.

Ikke forsterket

Mourinho sa før sesongstart at han ønsket å hente inn minst en midtstopper til, men det skjedde ikke.

– Det er ikke noe nytt overgangsvindu før 1. januar. Jeg har fortalt dere det som er å si om det. Jeg sier ikke et ord mer, sa Mourinho til Sky Sports etter kampen.

Så langt i sesongen har Mourinho brukt fem ulike midtstoppere. Mot Tottenham fikk Phil Jones og Chris Smalling sjansen - uten å gripe den.

– Jeg har ikke funnet fram til min beste backfirer, sa Mourinho.

(100% Sport/NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Manchester United
  2. José Mourinho
  3. Premier League
  4. Tottenham Hotspur FC