Fotball

Norges fire kamper under Finjord: Målforskjell 18-0

Startet fotballåret med å vinne 6-0 mot Romania.

Ada Hegerberg (nummer 21) gratuleres av Kristine Minde og Caroline Graham Hansen etter ett av sine to mål mot Romania. Foto: DIGITALSPORT

 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

Roger Finjord har tatt over som landslagssjef for Norge og foreløpig er det veldig lite å utsette på resultatene.

Tre 4-0-seire i fjor høst ble fulgt opp med seksmålsseier mot Romania i årets første landskamp i Piantar i Spania fredag kveld.

Roger Finjord takker Marita Skammelsrud Lund for innsatsen i storseieren mot Romania i Piantar. Foto: DIGITALSPORT

Det var den første av to i oppkjøringen til den meget viktige OL-kvalifiseringen i mars, og Roger Finjord fikk se sine utvalgte lede med ikke mindre enn fem mål allerede da 36 minutter var spilt.— Vi er veldig godt fornøyde. Det var effektivt, godt pasningsspill, med mange fine kombinasjoner og bra gjenkjenning på hvordan vi ønsker å opptre. Vi har også enktelspillere som kan gjøre det ekstraordinære. Det var god ballanse, og vi opptrer fornuftig, sier Finjord til Aftenposten.

Les også:

Les også

Tennisstjernen fikk kvinnelig trener. Da merket han en stor forandring fra kritikerne.

Mye viktig som ligger foran

Han har samlet sine utvalgte til en treningssamling i La Manga før OL-kvalifiseringen og sier seg veldig godt fornøyd med det han har sett så langt.

— Det er mye viktig som ligger foran, og det inspirerer selvsagt jentene. Nå har vi fullført første del på en veldig god måte, sier Finjord, vel vitende om at utfordringen blir betydelig tøffere tirsdag. Da venter Frankrike, et av verdens beste lag.

— Frankrike er klar for OL og har medaljeambisjoner der, men de møter også et veldig godt lag på tirsdag. Vi vil vise oss frem, sier Finjord.

I sine fire første kamper som Even Pelleruds erstatter har han altså ledet laget til fire seire og hele 18-0 i målforskjell.

- Er dette et tegn på at dere har vært veldig gode, eller er det motstanderen som har vært veldig svak?

— Vi har møtt motstandere vi skal slå, men vi viser trøkk i spillet, nøyaktighet og et veldig stort engasjement. Vi har hatt opp mot 60-70 prosent ballinnehav i kampene, og det er veldig bra på et internasjonalt nivå.

Les også:

Les også

Lundekvam er ferdig i TV 2 og har fått sparken som trener

Spennende angrepsduo

Helt på topp brukte Finjord stjerneduoen Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Sistnevnte scoret kampens andre mål i det som var et etterlengtet comeback i norsk drakt, etter skaden som satte henne ut av sist sommers VM-sluttspill i Canada.

Hegerberg scoret to ganger i løpet av tre minutter da hun satte inn 4— og 5-0.

Andrine Hegerberg i en duell mot Romania. Foto: DIGITALSPORT

— De to er en veldig spennende kombinasjon. Begge er trygge i touchen og gode kombinasjonsspillere. Vi får mye ut av det, og 1+1 blir mer enn 2. De er trygge i pasningsspillet både bakover og ut til kant, noe som gjør at vi ofte får en pasning ekstra i angrepene og dermed rekker å fylle på med nok folk foran mål, sier Finjord. - Er dette den kombinasjonen du ser for deg å bruke i OL-kvalifiseringen?

— Det er klart at vi ikke prøver noe som ikke er aktuelt i OL-kvalifiseringen. Caroline er på tur tilbake etter skade, og både vi og klubben (Wolfsburg) er forsiktige med totalbelastningen, sier landslagssjefen.

Ingrid Moe Wold og Kristine Minde satte inn de to andre målene før pause, og innbytter Lisa-Marie Karlseng Utland sikret seksmålseier i det 71. minutt.

Ada Hegerberg er en av verdens beste spillere om dagen:

 1. Les også

  Ingen i Europa scorer mer enn Hegerberg

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Se tabben som gjorde at Norge scoret ti sekunder etter avspark

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Møtte østtysk trenerregime som tenåringer: - Vi er blitt veldig tøffe mentalt

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Norsk fortvilelse og svensk jubel - OL-plassen i en tynn tråd

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Fotballjentene vant landskamp utrolige 10-0

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Hegerberg-dobbel sendte Norge til EM

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Norsk sinne, frustrasjon og fortvilelse