Fotball

Start får sanghjelp i cupen

<p>Artist håper å hjelpe Start til finale.</p>

FOTO: REIDAR KOLLSTAD
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

KRISTIANSAND (fvn.no): Sørlandsartisten Dag Ringstad gikk i studio og skrev låten «Kan’ke vi nå godt» for et par uker siden.

Med et humoristisk og lettere ironisk syn på både sørlendinger, bergensere og nordlendinger håper Ringstad at sangen – hvor han spør om ikke sørlendingen kan få tro litt på Gud – kan bidra til å skape litt engasjement rundt Start før den viktige semifinalen i cupen mot Aalesund i kveld.

 • Vi følger Start: Siste nytt om klubben

— Jeg laget sangen for noen uker siden, for når man ser mye Start så tenker man mye på Start også. Jeg pleier å skrive sanger om andre ting, men jeg satt her og irriterte meg litt over at vi aldri får Start i en cupfinale, så nå må vi be til høyere makter for at det skal skje, sier Ringstad.

Han har hatt flere sanger inn på sørlandslista på NRK Sørlandet. Nå håper han Start kan dra nytte av sine kvaliteter som artist.

- Det er jo meningen at det skal være litt humor oppi dette. Jeg leker jo litt med den gamle forutinntatte holdningen om at Kristiansand bare er bedehus, at bergensere er høye på pæra, at nordlendingen banner så det står etter, om sutringen om at alle østlendingene kommer ned og opptar hele Sørlandet på sommeren , sier Ringstad.

- Hvordan går det i semifinalen mot Aalesund tror du?

— Jeg tror det blir veldig tøft i Ålesund, men de er ikke så fryktelig mye bedre enn oss, så med litt ekstra innsats skal det gå, og hvis treneren gjør noen fornuftige valg i forhold til Rosenborg-kampen, sier Ringstad, som ser alle Starts kamper og spår et rotterace utover høsten for å holde plassen i eliteserien.

Her er Ringstads sang og video «Kanke vi nå godt»:

Semifinalen Aalesund – Start :

Les også

 1. Lover fest i Oslo om Aalesund gjør jobben

 2. - I kveld må dere være våkne, Aalesund

 3. Mathisen og Oladaporett inn på cuplaget

 4. - Cupfinale blir mager trøst

 5. - Vi har fortsatt troen

 6. Skiri: - Mitt viktigste spark på en ball

 7. Dette står på spill for Aalesund i kveld

Les mer om

 1. Fotball-NM