Fotball

Drogba gjorde det igjen

<p>«Arsenal-dødaren» scoret sitt mål nummer 13 mot London-rivalen.</p>

Didier Drogba of Chelsea celebrates his opening goal--------------------Ben Queenborough / BPIBarclays Premier LeagueManchester City v Newcastle United03 October 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Digitalsport

 • Joar Time

Didier Drogba er ensbetydende med mål i mot for Arsenal. Ivorianeren står nå med råsterke 13 mål på like mange kamper mot «The Gunners».

Søndag ble han som så ofte før tungen på vektskålen i toppkampen, som var en meget severdig affære med store sjanser til begge lag. Drogba scoret 1-0 seks minutter før pause, etter en sterk avslutning som gikk i nærmeste stolpe og inn bak Lukasz Fabianski. Innlegget fra Ashley Cole kom raskt og brått på, men Drogba satte foten til og fant åpningen bak en utspilt Fabianski.

— Jeg tror jeg scoret et lignende i Mesterligaen en gang, men dette var enda bedre fordi det var et viktigere mål, sier Drogba til Sky Sports etter kampen.

Det var hans mål nummer 13 på 13 kamper mot Arsenal.

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, kanskje det bare er det at jeg er på rett sted til rett tid, sier Drogba.

I sluttminuttene fastsatte midtstopper Alex resultatet til 2-0 etter et fantastisk frisparkmål.

Med seieren leder Chelsea nå Premier League fire poeng foran Manchester City. Arsenal er syv poeng bak lederlaget.

Fartsfylt kamp

Chelsea var innstilt på å reise seg etter tapet mot Manchester City i forrige serierunde, og kampen startet i stort tempo med sjanser begge veier. Marouane Chamakh kunne sendt Arsenal i ledelsen allerede i første spilleminutt, men headingen ble flott reddet av Peter Cech. Minutter senere forsøkte Didier Drogba et skudd, men Arsenal-forsvaret fikk blokkert.

Deretter fortsatte toppkampen å bølge frem og tilbake. Florent Malouda forsøkte seg med et frekt lobbforsøk etter syv minutter, men ballen gikk over mål og Lukasz Fabianski i Arsenal-målet kunne puste lettet ut. Like etterpå testet Andrej Arsjavin skuddfoten, men Cech bokset unna uten store problemer.

Begge lagene spilte med høyt tempo i spillet, og dermed ble det en severdig forestilling på Stamford Bridge.

Andrej Arsjavin forsøkte seg med et nytt skudd etter en snau halvtime, men russerens skudd fra hjørnet av sekstenmeteren ble slått til corner av en Peter Cech i full strekk. Minutter senere var det Samir Nasris tur til å teste Cech. Franskmannen lurte bort to Chelsea-forsvarere og gikk for skuddet fra 20 meter, men ballen gikk like til side for mål.

Drogba - igjen

Deretter skulle Didier Drogba få to muligheter. Først fikk ivorianeren ballen på ti meter, og bare en god redning av Fabianski forhindret scoring.

Seks minutter før pause fikk han imidlertid scoringen sin. Ashley Cole ble spilt gjennom på venstresiden, og slo ballen lavt inn foran mål. Der ventet Drogba på første stolpe og satte ballen i stolpen og inn i nærmeste hjørne. En meget bra prestasjon, for innlegget kom brått på Chelsea-spissen.

Etter pause fortsatte kampen i det samme høye tempoet, og Arsenal tok etter hvert over initiativet i jakten på utligning. Etter 56 minutter var Abou Diaby nære på. Franskmannen forsøkte et skudd fra 16 meter, men ballen gikk via et Chelsea-bein og over mål.

To minutter senere fikk Chamakh sjansen foran mål etter forarbeid av Arsjavin. Arsenal-spissen plukket opp ballen i feltet og forsøkte en skuddfinte, men en god takling av brasilianske Ramires reddet hjemmelaget.

Anelka-bom og Alex-perle

Midt i Arsenal-presset fikk Chelsea en sjanse ut av ingenting. Arsenal-stopper Laurent Koscielny hadde tilsynelatende kontroll på ballen som bakerste mann, men slurvet i et øyeblikk og ga en våken Nicolas Anelka muligheten til å snappe ballen.

Franskmannen var plutselig alene med keeper, og gjorde alt riktig inntil avslutningsøyeblikket. Anelka dro seg forbi Fabianski til høyre, men satte ballen utenfor på åpent mål fra noe spiss vinkel.

Arsenal fortsatte jakten på utligning, men Chelsea var farlig frampå flere ganger.

Fem minutter før slutt punkterte Alex kampen med et fantastisk frisparkmål. Brasilianeren regelrett hamret ballen i mål med utsiden av foten – rundt innsiden av muren og opp i nærmeste hjørne.

Etter målet hadde hjemmelaget flere muligheter til å pynte ytterligere på resultatet, men det endte 2-0 i det som ble en meget severdig kamp.

 1. Les også

  Blackpool sjokkerte på Anfield

 2. Les også

  City presser Chelsea

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Her går Hangeland på trynet mot banens beste

 2. FOTBALL

  Arsenal vant fyrverkeriet i Beograd

 3. FOTBALL

  Har svidd av 5,7 milliarder på Chelsea

 4. FOTBALL

  Chelsea i motvind foran skjebnekamper

 5. FOTBALL

  Ned fra toppen for første gang siden august

 6. FOTBALL

  Chelsea misset i gulljakten