Solskjær advarer Celtic mot å sparke Deila

Daniel Berg Hestads historiske scoring sørget for nytt Europa-mareritt for Ronny Deila.

KLAR BESKJED: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær mener Celtic bør beholde Ronny Deila.
  • Daniel Røed-Johansen

CELTIC — MOLDE 1-2

Molde-veteran Daniel Berg Hestad ble berømmet for hvordan han dominerte mot Celtic hjemme på Aker stadion. Torsdag kveld møttes lagene til ny dyst på Celtic Park, og igjen viste Berg Hestad seg frem.

37 minutter ut i kampen slengte han frem kveldens lengste tå på bakerste stolpe og satte inn scoringen som ga Molde en ny Europa-triumf. Samtidig ga det Deila en ny marerittkveld i Europa. Veien til avansement er nå lang for Celtic.

– Jeg kjenner Ronny. Han er en jeg mener Celtic bør holde på, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til NTB.

— Jeg er trygg på at jeg vil få tiden jeg trenger til å bygge opp laget, sier Deila ifølge Herald Scotland.

Les også

Berg Hestad vil bli med videre på Europa-eventyret

40 år og 99 dager gammel gjør scoringen Berg Hestad til tidenes eldste målscorer i Europaligaen. Den tidligere rekorden ble holdt av Viktoria Plzens Pavel Horváth. Han var 37 år og 215 dager gammel da han satte den tidligere rekorden.

I Champions League er Franscesco Totti (38 år og 59 dager) tidenes eldste målscorer. Heller ikke hvis vi tar med Champions League-forløperen Serievinnercupen finner vi noen eldre målscorere enn Berg Hestad.

– Det finnes ikke ord. Han er som en dieselmotor. Han var jo på laget da jeg kom til Molde, sier Solskjær.

Ville legge opp

Berg Hestad har tidligere kunngjort at han vil gi seg etter inneværende sesong, men har senere åpnet opp for å fortsette hvis til Molde er slått ut av Europaligaen.

— Det ville vært rart å gi seg før vi blir slått ut, uttalte Molde-kapteinen forrige måned.

Og etter seieren over Celtic torsdag er Molde sikret Europa-spill i 2016. Klubben topper gruppe A med 10 poeng. Med to kamper igjen å spille i gruppespillet skiller hele syv poeng ned til Ajax på tredjeplass.

– Det er fantastisk å få oppleve dette i min alder. Molde hadde nesten ikke vunnet noe før Ole Gunnar Solskjær kom til klubben. Men jeg utelukker nesten å spille lenger enn cuprundene i Europaligaen, sier Berg Hestad til NTB etter torsdagens seier.

Presset Deila

Det ble en ny tung Europa-kveld for Ronny Deila.

Celtic har bare to poeng og er langt unna avansement Europaligaen. Torsdagens tap føyer seg inn i en lang rekke nedturer for Deila ute i Europa. I sin første sesong som Celtic-manager greide han ikke å få laget inn i Champions League, og heller ikke i år lyktes de i kvalifiseringen til Europas beste selskap.At Celtic da også sliter tungt i gruppespillet i Europaligaen, er langt under forventningene i Glasgow.

Deila ble onsdag kåret til månedens manager i Skottland for resultatene i ligaen, men presset på nordmannen er likevel massivt. Mange stiller seg nå spørsmålet om Deila kan overleve denne nedturen.

For Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er situasjonen langt lysere. Etter at han tok over treneransvaret i Molde er det blitt fire seire på fire kamper.

– Jeg er stolt. Dette er fantastisk. Nå skal vi kose oss i to kamper, sier Solskjær.

«Moi» ga Molde ledelsen

Torsdagens kamp på Celtic Park var en duell mellom to av Norges største trenerprofiler.

MATCHVINNER: Daniel Berg Hestad satte inn den avgjørende 2-1-scoringen.

Det ble en åpen kamp, der Celtic tidlig fikk to mål annullert. Etter 21 minutter hamret istedet landslagsuttatte Mohamed «Moi» Elyounoussi Molde i ledelsen.Få minutter senere snek et Celtic-langskudd seg via Kris Commons og inn i Molde-målet.

Berg Hestad svarte imidlertid raskt med sin historiske scoring, og Molde var tilbake i førersetet.

Begge lag hadde store sjanser til å score i 2. omgang, spesielt Leigh Griffiths burde ha utlignet for Celtic, men det var ingenting å si på at Molde fikk med seg alle poengene hjem til Norge.

Dermed kunne Solskjær og Molde juble for en ny Europa-triumf, mens tunge dager venter for Deila.