Fotball

Vil ha rask Hamrén-avklaring

<p>Terje Svendsen vil i løpet av de nærmeste dagene gå i dialog med det svenske forbundet.</p>

RBK-pressekonferanse
 • Line Lauvsnes Oddekalv

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | kampene | kort | toppscorer

— Det er jo et trekantforhold, det her, så alle parter må være enige i at dette er fornuftig før avtalen kan gjennomføres. Jeg tror også alle parter ønsker å ha dette avklart i løpet av rask tid, sier Rosenborgs styreleder Terje Svendsen.

Både RBK og Erik Hamrén selv er innstilte på at løsningen blir et trenerskifte 1. juni. Svendsen skal i løpet av kort tid prøve å få svenskene til å gå med på avtalen.

- På bakgrunn av henvendelsen vi har kommet med, som vi redegjorde for i dag, vil vi gå i dialog med det svenske fotballforbunnet så snart som mulig , sier styrelederen til Adresseavisen.

— Enkelt og greit handler det om å bli enige eller ikke. Så er det selvsagt også økonomiske elementer som både er definert fra før og som må snakkes om. Vi håper å komme frem til en fornuftig løsning basert på visse betingelser.

Ville sagt det samme

- Lars-Åke Lagrell uttaler til pressen at det svenske forbundet ikke har noen penger, hva tenker du om det?

— Det samme ville jeg sagt om jeg var ham. Jeg ser vel på det som et greit forhandlingsutspill. Siden det er kommunisert gjennom media, kan vi ikke forholde oss til det.

- Er det aktuelt for Rosenborg å diskutere sum i denne saken, eller er prisen på Hamrén fastatt?

— Det er slik at vi er enige om at betingelsene i kontrakten er underlagt taushetsplikt, og så er det visse mekanismer som er avtalt vi må gjennom. Vi forholder oss til den avtalen.

- Hva tenker du om at opplysninger i denne saken som skal være konfidensielle havner i avisene?

— Jeg skulle gjerne vært det foruten, og helst sett at vi fikk gjort dette uforstyrret. Jeg blir av og til overrasket over hva dere journalister vet. Samtidig hadde det vel blitt offentlig før eller senere.

- I og med at dere åpner for en tidligere Hamrén-exit, betyr det at planen videre er klar?

— Nei, det er den ikke. Jo, det vil si, vi har planene klare, men ingen løsninger på plass. Dette ønsker vi ikke å si mer om nå.

- Jan Jönsson bekrefter samtaler med dere, og Stabæk innrømmer at de jobber mot et 2011 uten ham. Hva kan dere si?

— Det som er riktig er at vi fikk anledning til å ta et møte med Janne, men ikke forhandle. Det ble kjent før jul og det ønsket Stabæk å være åpne om. Noe vi respekterer, sier Terje Svendsen.

- Handler bare om tidspunkt

Også Erik Hoftun avviser at brevet til det svenske fotballforbundet kommer som følge av at det har skjedd noe nytt i arbeidet med å hente en ny hovedtrener til klubben.

- Nei, det handler om tidspunktet , sier den sportslige lederen.

Han sier han skjønner at spørsmålet om ny utvikling i trenerjakten kommer opp som følge av RBKs initiativ til en tidligere Hamrén-exit, men kommenterer ikke hvor klubben står nå, utover at:

— Det kan fortsatt hende vi må inn med en vikar i 2010. Så uansett hvem som skal ta over, handler det ifølge den sportslige lederen om å være best mulig rustet til å starte opp en høstsesong med del to av serien, samt Mesterliga-kvalifisering.

— Vi ser at det kan være gunstigere for en ny trener å starte arbeidet i VM-pausen, uansett om dette er den langsiktige løsningen vi skal ha på plass, eller en midlertidig vikar, sier Hoftun.

Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Les også

 1. RBK tilbyr Sverige å overta Hamrén tidligere

 2. RBK bekrefter: - Ba Sverige frikjøpe Hamrén

 3. - Blir i Stabæk ut 2010

 4. RBK-spillerne fikk beskjeden i formiddag

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien