Fotball

Mini: - Ikke gi Bille sparken

... mens Roar Strand og Lars Tjærnås mener danskens tid i klubben bør være over.

Mini er ikke enig med dem som mener Rosenborg bør kvitte seg med Nicki Bille Nilsen. Foto: FRANK LERVIK

 • Roar Lyngøy

TRONDHEIM/BERGEN (adressa.no/bt.no): — Jeg tror det er flere sider av denne saken, og mener det blir feil å trekke for raske slutninger. Ut fra det jeg har lest og hørt ville jeg ikke ha sparket ham ut, sier Mini til adressa.no

Det stormer på nytt rundt Nicki Bille Nielsen, som ifølge danske Esktra Bladet skal ha havnet i klammeri med dansk politi natt til langfredag. Det skjer et halvt års tid etter han havnet på glattcelle i Trondheim etter en fuktig og aggressiv natt på byen, og hvor klubben endte med å gi ham skriftlig advarsel og å sende ham på sinnemestringskurs. Og: Hvor Bille samtidig fikk klar beskjed om at slikt ikke kan skje igjen.

Nå er ikke dansken med RBK til Bodø, og Rosenborg jobber med å få full oversikt over hva som skjedde i København natt til langfredag.

Mini, som kommer til å kommentere saken som TV 2s fotballekspert under mandagens sending, mener det som har skjedd ikke kvalifiserer til utkastelse av klubben.

— Dette er en vanskelig sak, og det er ikke heldig for klubbens rennome at slikt skjer. Men hadde jeg vært sportslig leder i RBK, ville jeg i hvert fall ha fått fullstendig oversikt over hva som har skjedd før jeg trakk noen slutninger. Og personlig mener jeg ikke at det holder til sparking. Det er ikke bare-bare å sparke spillere, han kostet mange penger og er en av klubbens viktigste spisser. Ting behøver heller ikke være så svart-hvitt som det fremstår i mediene, sier Mini.

Roar Strand: - Ikke noe valg

Roar Strand mener at Rosenborg må kvitte seg med Nicki Bille Nielsen. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix

Rosenborg-veteran Roar Strand mener derimot at Nicki Bille Nielsen nå bør være ferdig i klubben.— Når man begynner å bite politifolk har det gått for langt, sier Strand.

- Mener du at Rosenborg nå må oppheve kontrakten med Nicki Bille Nielsen?

— Ja. Rosenborg har etter min mening ikke noe valg etter den skriftlige advarselen sist. De ga ham en siste sjanse, sier Strand.

Han mener at saken først og fremst er et problem for dansken, og ikke Rosenborg.

— Jeg synes synd på ham, sier Strand.

Tjærnås: - Vi slite med å bli tatt på alvor

Lars Tjærnås mener også at Nicki Bille Nielsen har brukt opp sjansene sine i Rosenborg.

Lars Tjærnås er fotballekspert for 100 % Sport. Når han uttaler seg er det med forbehold om at saken er slik som den er blitt beskrevet.— I så fall mener jeg at Rosenborg bør løse ham fra kontrakten, sier Tjærnås.

— De to viktigste årsakene til det er at det han har gjort åpenbart strider mot klubbens verdigrunnlag, og at han har gjort noe tilsvarende tidligere. Når de var så klare på at dette var ting som ikke kunne gjenta seg etter hendelsen i Trondheim, vil de slite med å bli tatt på alvor i spørsmål om grensesetting i fremtiden, fortsetter han.

Tjærnås avslutter:

— Dette er en trist sak som jeg verken hadde unnet RBK eller Bille. Men jeg kan ikke se noen annen løsning, sier Lars Tjærnås.

Skal til bunns

Nicki Bille Nielsen er i Trondheim, men kommer ikke til å være tilgjengelig for mediene i dag. Sportslig leder Erik Hoftun kommer da også til å skaffe seg full oversikt før han trekker noen konklusjon.

— Det som har kommet frem i media er av en alvorlig karakter. På bakgrunn av det har vi valgt at han er hjemme i dag, og ikke med i troppen til kampen. Vi skal selvfølgelig til bunns i denne saken og undersøke hva som har skjedd, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til adressa.no.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hoftun vurderer å dra til København

 2. FOTBALL

  Hoftun: - Bille burde ha sagt fra tidligere

 3. FOTBALL

  - Nicki forklarte seg godt

 4. FOTBALL

  Nicki Bille: - Jeg har visst om tiltalen i flere uker

 5. FOTBALL

  Hoftun holder RBK-tilhengerne på pinebenken

 6. FOTBALL

  Nicki Bille avviser at han har et alkoholproblem