Fotball

Så nær var den «glemte spissen» å avgjøre for United

Manchester United sløste med sjansene mot Newcastle. Wayne Rooney (29) har nå spilt nesten 858 minutter uten scoring.

Javier Hernandez var så nære å sikre seieren for Manchester United.
 • Fredrik Saltbones

Manchester United – Newcastle United 0-0

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kalte Javier Hernandez (27) for «den glemte spissen» da meksikaneren erstattet Adnan Januzaj 66 minutter ut i andre omgang.

27-åringen var forrige sesong utlånt til Real Madrid, der han stort sett hadde samme rolle som han har hatt i Manchester United så langt denne sesongen, som en joker på benken.

Hernandez fortviler etter kjempesjansen han bommet på.

Men mot Newcastle var «den lille erten», som han også kalles, var utrolig nær å vise at han kanskje fortjener en mer permanent plass i startelleveren.

Megasjanse ti minutter før slutt

For i løpet av de snaue 25 minuttene han fikk på Old Trafford skapte Manchester United flere store målsjanser, og med Rooney en mer fri rolle — bak spissen Hernández – begynte hjemmelaget å spille bedre.

Ti minutter før full tid fikk «Chicharito» kampens aller beste sjanse. Spissen la ballen igjen til Juan Mata på kanten av 16- meteren. Spanjolen forsøkte seg med et skudd. Det forsøket ble blokkert, men på litt heldig vis havnet ballen i føttene på Hernandez som kom alene med keeper Tim Krul.

Meksikaneren ble presset av to forsvarsspillere i ryggen, men han burde kanskje klart å overliste Tim Krul som riktignok gjorde en god redning.

– Vi kan være fornøyde med prestasjonen, men ikke resultatet. Vi var uheldige. Vi tok ikke de riktige avgjørelsene på den siste tredjedelen av banen, men jeg mener vi spilte fantastisk som lag. Det er en av de best gjennomførte kampene i min periode som United-sjef, prestasjonsmessig, og det var bare et lag som ønsket å vinne og det var oss. Jeg likte måten vi spilte på, men jeg er misfornøyd med resultatet, sier Manchester United-manager Louis van Gaal, ifølge BBC.

OFFSIDEMÅL: Wayne Rooney var svært nær å gi Manchester United en drømmestart, men spissen var i overkant utålmodig og befant seg i offside da ballen ble spilt til ham.
Les også

Slik hyller legendene Uniteds nye helt: - Han er i fyr og flamme!

Louis van Gaals menn gikk rett i strupen på gjestene fra Newcastle. Allerede etter fire minutter satte Wayne Rooney ballen i mål, men United-kapteinen var – dessverre for hjemmelaget – hårfint i offside.

Førsteomgangen var tidvis strålende av Manchester United, men kun én ting manglet: mål. Mata og Memphis hadde sine sjanser, men Tim Krul i Newcastle-målet sto godt i mot.

Andre omgang startet betydelig roligere, og Louis van Gaal gjorde to bytter: Bastian Schweinsteiger, som startet sin første offisielle United-kamp, ble erstattet av Michael Carrick og Javier «Chicharito» Hernandez kom inn for Adnan Januzaj.

Newcastle med kjempesjanse like før slutt

Da ble etter hvert fart på sakene. Mata og Shaw kom seg begge til gode skuddmuligheter, men den virkelig store sjansen kom da Hernandez var litt heldig og fikk ballen alene med Tim Krul. Skuddet var riktignok litt for dårlig, og Newcastle-keeperen fulgte opp med en klassisk matchvinnerredning.

Memphis klarte ikke å kopiere storkampen han hadde i kvalifiseringen til Champions League. Nok en gang gikk han av banen uten målpoeng.

På tampen hadde også Chris Smalling en meget god mulighet på et hjørnespark, før tre Newcastle-spillere kontret direkte. Papiss Cissé forsøkte seg til slutt med en pasning foran mål – mot en annen innbytter, Florian Thauvin – men det ble litt upresist og de røde overtok ballkontrollen igjen.Dermed endte kampen 0-0, og Manchester United gikk på sesongens første poengtap.

Wayne Rooney, Uniteds soleklare førstevalg på topp, har nå spilt 858 minutter uten å score (alle turneringer), ifølge statistikktjenesten Opta.

— Det er virkelig mangel på spenning og kvalitet. Dersom du vil vinne ligaen, må du vinne slike kamper, sier United-legenden Paul Scholes ifølge Manchester Evening News-journalisten James Robson.

Les også

 1. Jobben til United-stjernens kjæreste vekker oppsikt

 2. Fotballrykter: Dette er Manchester Uniteds hemmelige spisskjøp

 3. Pedro bekreftet klar for Chelsea: - Er her for å vinne titler

 4. Uniteds keeper ber De Gea vrake Real Madrid

 5. Michael Owens kommentar om United-stjernen utløste nettstorm

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Newcastle United FC