Fotball

Keita reddet Stabæk med scoring fra 30 meter på overtid

— Jeg gjorde det med vilje, sier Keita.

Muhammed Keita avgjorde med sin scoring fra 30 meter. Her jubler Stabæk-spillerne etter 1-0-målet. Foto: NTB Scanpix

 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

STABÆK — TROMSØ 2-1:

NADDERUD (Aftenposten): Tre minuter på overtid satt endelig seiersmålet for Stabæk. Muhamed Keita satte ballen i mål fra 30 meter, sørget for tre poeng og sølvplass på tabellen.

— Det var et veldig viktig mål for oss. Jeg synes vi gjør en veldig god første omgang og skulle jo gjerne sett at vi gjorde noen flere mål og avgjorde kampen da. Så ble det en dårlig start på annen omgang. Vi var ikke giret nok, og da datt vi lit ned, sier Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg.

Det var topp mot bunn på Nadderud, og du trengte ikke se mange minuttene av kampen før du skjønte hvilket lag som hørte til i hvilken ende av tabellen.

Les også

Se høydepunktene: Tre minutter på overtid gjør Keita dette

Hjemmelaget håper å sikre annenplassen bak Rosenborg og plass i neste års Europaliga, mens Tromsø håper å unngå nok et nedrykk til første divisjon.

Det blå hjemmelaget var fullstendig overlegne gjestene fra nord i første akt, og TIL kunne prise seg lykkelige over at de kun lå under med ett til pause.

Les også

Opdal med superredning: - Var sikker på at det var mål

— Vi må gi ham kreditt

Engelskmennene har et uttrykk som sier at «det var en kamp med to omganger». Bokstavelig talt har jo alle kamper det, men uttrykket dekker de oppgjørene hvor alt ser helt forskjellig ut før og etter pause.

Slik var det denne høstkvelden på Nadderud, som startet med sol og varme, og avsluttet med at regnet pøste ned.

Stabæk herjet før pause, men scoret bare en gang. Tromsø utlignet etter pause og så ut til å redde et meget viktig poeng.

Tre minutter på overtid fikk imidlertid Muhamed Keita ballen helt ute ved sidelinjen, over 30 meter fra mål.

Om det var et innlegg eller skudd skal vi ikke si noe om, men ballen forsvant iallfall over keeper og inn i motsatt kryss.

– Jeg så at keeperen sto langt ute, så da måtte jeg bare prøve, fortalte Keita til Cmore.

- Var målet flaks eller dyktighet?

— Noen ganger har du en følelse og prøver på noe, vi må gi ham kreditt for det. Keita jobbet godt gjennom kampen og ga seg ikke før kampen var helt slutt, sier Stabæk-trener Bod Bradley.

- Hvorfor var det to så ulike omganger?

— Jeg vil ikke si at det var to ulike omganger, men vi startet helt klart den andre svakt. Det var lite energi og vilje. Etter den veldig gode første omgangen var det veldig skuffende. Da vi gjorde noen bytter kjørte vi kampen bra mot slutten, og når du gjør det har du av og til den flaksen som er nok til å vinne.

Stabæks sjansesløseri

Den første kjempesjansen til Stabæk kom etter seks minutter da Ernest Asante ble spilt alene med keeper Pål Vestly Heigre. Avslutningen var imidlertid ikke bedre enn at den gikk rett på TIL-målvakten.

Muhamed Keita og Birger Meling fikk de neste to mulighetene, men ingen av skuddene gikk på mål.

På mål gikk avslutningen til Luc Kassi etter 31 minutter. Yassine El Ghanassy, som spilte en meget god første omgang, driblet og dro av et par mann, før han slo inn til Kassi. Heigre hadde ingen mulighet til å stoppe skuddet.

Minutter senere burde også El Ghanassy stått på scoringslisten. Først hamret han et godt frispark i tverrliggeren, før han like etter fikk muligheten i meget god posisjon. Skuddet var imidlertid langt fra godt nok, og forsvant ut til innkast.

Hjemmelaget misbrukte også flere gode nestenmuligheter, men da lagene kom ut etter pause, så det plutselig ut til at det hadde gått opp for Tromsø-spillerne at de faktisk kjemper for å overleve på øverste nivå i norsk fotball.

Johansen redet nesten TIL-poeng

Zdenek Ondrasek fikk den første store sjansen fem minutter ut i omgangen, men Mande Sayouba vartet opp med en god redning.

Skremmeskuddet var et forvarsel for det som skulle komme åtte minutter senere. Simen Wangberg var høyest på et innkast, og stussen ble enkelt og kontant satt i mål av Remi Johansen.

Bob Bradley ropte og klappet i hendene for å vekke sine spillere, men fikk ikke den responsen han ønsket. Bedre ble det ikke av at El Ghanassy måtte bæres på båre inn i garderoben etter en drøy time med store smerter.

Johansen var nær ved å score sitt andre for Tromsø etter 68 minutter da han var først på et innlegg fra Magnus Andersen, men ballen forsvant ut til side for mål.

Stabæk forsøkte seg på en sluttspurt, men det ble aldri farligere enn et Asante-skudd over mål fra utenfor 16-meteren.

Det så ut til å ende uavgjort, men så fikk altså Keita ballen ute på kanten. Stabæk-spillerne jublet for seier og en luke på tre poeng ned til Viking.

Tromsø må innse at de fortsatt ligger på 15.-plassen som ved sesongslutt betyr nedrykk.

Les også

 1. Skuffet Wangberg etter poengtap på overtid: - Forferdelig!

 2. Tapsrekken er slutt: Endelig poeng for Start

 3. Start tok endelig poeng: Sjekk denne redningen fra Håkon Opdal

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt7511134916
2Kristiansund750275215
3Molde7421179814
4Rosenborg84222013714
5Viking74031414012
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. Tromsø IL