Fotball

- Per-Mathias kommer til å spre entusiasme og glede

Brann-sjefen støtter ansettelsen av ny landslagssjef.

Per-Mathias Høgmo er ansatt som ny landslagssjef.
  • Øystein Vik
Roald Bruun-Hanssen har store forventninger til Per-Mathias Høgmo som landslagssjef
svp://15953?view=ap

— Sportsklubben Brann backer denne avgjørelsen fullt ut, og vi er trygge på at dette er en god løsning for norsk fotball. Vi må stole på at de som har jobbet med dette spørsmålet over tid, har fattet en god avgjørelse.

Fredag ettermiddag ble det klart at Per-Mathias Høgmo tar over for Egil «Drillo» Olsen med umiddelbar virkning. Bruun-Hanssen sier han ikke er i tvil om at Høgmo er riktig mann.

— Per-Mathias kommer til å gjøre en god jobb. Jeg er ikke i tvil om det. Han griper ikke fatt i en oppgave uten å kunne løse den på best mulig måte, sier Bruun-Hanssen. Han kjenner godt til Høgmo.

— Han kommer til å spre entusiasme og glede. Han var markant som trener for Tromsø og kvinnelandslaget, og er tydelig i forhold til mål, ambisjoner og hvordan han vil fremstå. Jeg håper dette nå vil gi landslaget ny giv, sier Bruun-Hanssen.

- Litt kjedelig og trist

Erik Huseklepp er den Brann-spilleren som er nærmest landslaget, og hans karriere på landslaget kan han i stor grad takke Drillo for. Huseklepp uttrykker at han er fornøyd med at Høgmo er ansatt.

— Høgmo har gjort det bra i Djurgården og Tromsø og er en voksen og moden trener, sier Huseklepp.

Egil Olsen sa fredag ettermiddag på pressekonferansen at han opplever det som "i grenseland" om han har fått sparken eller ikke. Han var overrasket da han torsdag fikk beskjed hos fotballpresident Yngve Hallén om å gå av.

Huseklepp uttrykker sympati med sin tidligere landslagssjef.

— Hvis det viser seg at han har fått sparken så er det litt kjedelig og trist. Men resultatene har ikke vært gode nok i denne kvalifiseringen. Utover det synes ikke jeg det er riktig å si så mye om dette, sier Huseklepp.

- Spiller attraktiv fotball

Branns sportsadministrator Rolf-Magne Walstad mener det var et klokt valg å ansette Per-Mathias Høgmo.

— Avisene har skrevet mye om Solbakken og Solskjær, men de sitter fast i spennende klubbjobber begge to. Per-Mathias er tilgjengelig og veldig motivert til å gjøre en god jobb, sier Walstad.

Høgmo er den av de mest aktuelle kandidatene til landslagsjobben som regnes å stå nærmest tidligere landslagssjef Egil Olsen når det gjelder spillestil. Walstad nyanserer det bildet litt. Han mener Høgmo har stått for en mer «attraktiv» fotball en mange har fått med seg – både i 4-4-2 og som pionér i 4-2-3-1. — Forsvarsspillet vil nok være ganske likt under Høgmo, men angrepsspillet tror jeg vil utvikle seg. Han representerer en stil som varierer mer mellom ballbesittelse og gjennombruddshissighet, sier Walstad – og utdyper:

— Hvis du tenker ballbesittelse kontra gjennombruddshissighet på en skala fra én til ti, og Drillo er åtte eller ni, så er Høgmo kanskje fem eller seks. Midt på treet, mens Barcelona vil være to på en slik skala.

- Ingen nice price-løsning

Branns sportsadministrator mener skiftet fra Drillo til Høgmo kommer på et riktig tidspunkt for norsk fotball. At det blir en norsk trener, med relativt moderat lønn i internasjonal sammenheng, mener han er naturlig.

— Nedover på kontinentet er det landslagssjefer som tjener 20-talls millioner. Der er ikke Norge, og der ønsker vi kanskje heller ikke å være. Det er noe å ta med seg for dem som håpet på en nederlender eller en italiener. Men Per-Mathias er ingen nice price-løsning. Han er riktig mann til riktig tid.

svp://15953?view=ap

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. SK Brann