Fotball

U21-guttene rundspilt av Portugal

Det norske U21-landslaget tok tidlig ledelsen, men fikk en stri start på EM-kvalifiseringen med 1-5-tap for Portugal på bortebane torsdag.

Mushaga Bakenga scoret på straffe, men etter det var det Portugal som styrte kampen.
  • NTB

Noen av spillerne fra bronselaget i årets EM er fortsatt med, men torsdag fikk Norge en real fotballeksjon av sine portugisiske motstandere. Vertene styrte det meste av kampen og hadde sjanser nok til å vinne med enda større sifre.

Det startet riktig nok godt for de norske ungguttene. 14 minutter var spilt da Yann-Erik de Lanlay fosset inn i Portugal-feltet og ble tatt. Mushaga Bakenga var noe heldig — fra 11-meteren.

Johansen-blemmer

Kvarteret senere startet portugiserne snuoperasjonen. Keeper Eirik Holmen Johansen klarte ikke å holde headingen fra Paulo Oliveira, og angriperen Betinho pirket inn 1-1-målet fra returen.

Manchester City-målvakten var heller ikke patent på vertenes 2-1-scoring. Ivan Cavaleiro vendte bort Gustav Valsvik og satte ballen inn i korthjørnet.

Valsvik var nær ved å gjøre det godt igjen da han headet like utenfor fra en corner i det 43. minuttet. I stedet ble det portugiserne som fikk nok en scoring like før hvilen. Johansen ble fintet ut av ballbanen da Sérgio Oliveira skjøt fra rundt 16 meter.

Uheldig Ulvestad

Fredrik Ulvestad ble byttet inn for Jonas Svensson i det 59. minuttet. Han fikk en stri start. Fire minutter senere laget han straffespark, som William Carvalho omsatte i 4-1-ledelse.

Vondt ble verre for Norge i det 78. minuttet. Ricardo fikk snike seg foran forsvaret og banket innlegget fra Rafa Silva i mål.

Målet ble det siste mot et norsk U21-lag som slet tungt i store deler av kampen. Spillerne bør heve seg flere hakk i tirsdagens hjemmemøte med Makedonia på Marienlyst.