Fotball

TIL-talent får en måned på å overbevise: – Alternativet kan være å bryte kontrakten

Fredrik Michalsen (21) er inne i sitt siste kontraktsår og har fått treningsleirene i Tyrkia og Spania til å vise seg fram på.

BEVISE: Fredrik Michalsen føler han har mye å bevise på kort tid.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Fredrik Michalsen (21) ble lånt ut til islandske Fjölnir i fjor høst. Inne i sitt siste kontraktsår med TIL, får Tromsø-gutten nå en måned å vise seg fram at han er verdig til en plass i nye TIL under Simo Valakari.

– Jeg har hatt en lang prat med Fredrik og vi har en plan for ham. Han skal være med oss til Tyrkia og Spania, og så får vi se etter det. Fredrik har hatt litt problemer de siste sesongen og ikke fått det gjennombruddet han hadde håpet på, så etter de treningsleirene der, skal vi se hva som er best for ham. For øyeblikket gjør han det veldig bra på trening, så nå får han muligheten til å vise seg fram, sier Simo Valakari til iTromsø.

Les også

Toivio smiler av Tromsø-ryktene: – Det var litt merkelig å lese

Kan forlenge

Sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter Valakaris uttalelser og sier det er tre scenarioer for Michalsen: at han signerer ny kontrakt, lånes ut for sesongen, eller forlater «for godt».

– Alle de tre er scenarioer, så får vi se etter treningsleirene og ta en beslutning da, sier Johansen.

Michalsen selv er fullstendig klar over scenarioene.

– Det skjedde mye spennende i høst under Simo, som jeg ikke var en del av- Nå får jeg muligheten til å vise meg fram i de neste periodene, og så får vi se hva som skjer. Jeg forventer ikke en plass i startelleveren, men å være en 13–14. mann. I den alderen jeg er i, er det ikke aktuelt å være 16–17–18–19. mann på TIL. Det er ikke gunstig for meg i karrieren min nå, sier Michalsen.

Les også

Utelukker ny Sigurdarson-avtale i TIL: – Det kan jeg ikke se skje i det hele tatt

Vurder ny posisjon

Akkurat nå gleder Michalsen seg først og fremst over det som ser ut til å være en skadefri oppkjøring.

– Nå får jeg et par kamper til å vise meg, og så tar vi en opptelling etter det. Jeg er ikke en ny spiller eller ny person i TIL, men vi har en ny trener og nå får jeg sjansen til å vise meg fram. Det handler ikke om lønn eller posisjon, men om han føler jeg kan tilbringe noe til laget, sier 21-åringen.

21-åringen fra den gylne 1996-generasjonen har kun kontrakt ut året.

– Enten resulterer den neste tiden i ny kontrakt, at jeg går på utlån, eller forlater klubben. Hvis jeg er langt unna, er det best å terminere, slik at jeg finner noe annet å gjøre, slik jeg ser det. Samtidig er alt jeg vil å spille for TIL; så å få denne muligheten til å vise meg fram, er noe jeg ser fram til.

Michalsen som har spilt sentralt på midtbanen, vurderer til og med en omskolering, hvis det er det trenerne ønsker.

– Jeg har spilt den del stopper i høst, i tillegg til sentral midtbane og defensiv midtbane. Men jeg er absolutt interessert i å spille midtstopper. Jeg er blitt mye større og måler 190 centimeter på strømpelesten, så det er ikke noe jeg vil være fremmed for, sier Michalsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL