Fotball

Braaten skal roe ned lagkameratene

Lars Arne Nilsen gir nykommeren ekstraoppgaver.

ROLIG TYPE: Daniel Braatens ro skal hjelpe lagkameratene i Brann.
 • Anders Pamer
  Anders Pamer

Daniel Braaten er hentet til Brann for å fylle hullet på høyrekanten. I La Manga har han allerede vist at på ett felt er han nærmest uslåelig: Han er sterk som en bryter.

— Han er en okse! Daniel har vært god på trening, han har fått vist mange av egenskapene sine. Men han kan komme til å få en annen viktig funksjon i dette laget, sier Lars Arne Nilsen.

- Hva tenker du da på?

— Han er så rolig. Jeg tenker litt på det med ham, han kan spre trygghet med all den erfaringen han har. Overfor en del av våre spillere, kan han være god å ha - nettopp fordi han sprer ro.

Les også

Så mye pumpet Mohn inn i Brann

Uredd

Braaten er kjent som en laidback type, uten at det skal tolkes som at han er lat. Men det er ikke så mye som skremmer mannen som har en lang karriere bak seg både i fransk og engelsk toppfotball. Men i onsdagens kamp mot Rubin fra russiske Kazan er det de færreste som venter at Brann skal dominere.

— Jeg snakket med Sarpsborgs trener Geir Bakke etter deres kamp mot Rubin. Han sa at det laget hadde cruiset gjennom eliteserien. Jeg vil tro vi møter et lag som er bedre enn det vi er opp i mot til vanlig. Det gir oss en mulighet til å få testet oss skikkelig slik at vi kan s hvor svakhetene våre ligger. Egentlig er det perfekt - vi får se hvor skoen trykker defensivt.

 • Han ville ikke bort fra Brann

Nilsen tror Brann kommer til å bli nødt til å legge seg lavt og satse på kontringer - kanskje ikke ulikt det mange venter at Brann vil bli også i norsk fotballs øverste divisjon. Da gjelder det å "ligge i rammen", som Nilsen sier. Og å bli bedre på det følgende:

— Det skal helst gå fort når vi angriper. Det har vært litt av problemet vårt, vi har liksom den samme farten i alt vi gjør. Vi må opp med farten, spesielt i angrepet - i den siste tredjedelen av banen, sier Nilsen.

Braaten starter

Braaten er som vanlig meget avslappet i sitt forhold til å møte de russiske toppspillerne:

— Det er en treningskamp, men vi får kjent litt på det å spille kamp. Rubin Kazan er et bra lag, og det er gøy, sier Daniel Braaten.

Basert på tirsdagens trening, starter Brann slik mot laget Liverpool slo ut av årets europaliga:

Alex Horwath – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Sivert Nilsen, Fredrik Haugen – Daniel Braaten, Mads Hvilsom, Erik Huseklepp.

Les også

 1. Denne svensken skal stoppe Brann for russisk lag

 2. Remi Johansen om TIL-exiten: - Jeg forstår at klubben valgte annerledes

 3. Brann-spiller: - Uten Vålerenga hadde jeg ikke vært der jeg er i dag

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann