Dansk avis: Solbakken ønsker ikke å ta over Norge

Den danske avisen BT skriver at Ståle Solbakken ikke har lyst til å bli norsk landslagssjef nå.

FC Københavns trener Ståle Solbakken ønsker ikke å ta over Norge, skriver BT.

I en artikkel med overskriften "BT avslører: Sannheten om Ståle Solbakken og landslagstrener-jobben" skriver avisen at det er uaktuelt for FC København-trener Solbakken å ta over det norske landslaget nå.

Per-Mathias Høgmo var ferdig i jobben onsdag. 48-åringen fra Hamar har blitt pekt på som Norges førstevalg som Høgmo-etterfølger, både blant eksperter og store deler av folket, men det har vært tvil om Solbakken ønsker dette på nåværende tidspunkt.

Den tidligere landslagskapteinen har kontrakt med FCK til sommeren 2018. En kontrakt som hovedstadsklubben ønsker å forlenge ytterligere.

BT skriver følgende:

"Flere uavhengige kilder forteller BT at det norske fotballforbundet har kurtisert Solbakken, men at han ikke gjengjelder kjærligheten. Det er NFF klar over, men forbundet, og ikke minst den nye ledelsen, ønsker å vise handlekraft ved å gå etter toppkandidaten som også er førstevalget til det norske folk".

— Vil ut i Europa igjen

Solbakken skulle ta over det norske landslaget 1. januar 2012, men vraket Norge og tok heller over tyske Köln hvor han senere fikk sparken. Det samme gjorde han i Wolverhampton før han på ny har gjort FC København til Nordens beste lag.

FC København har også levert gode resultater i Europa og har muligheten til å avansere til sluttspillet i Champions League. Den danske avisen skriver at Solbakken vil ut i Europa igjen:

"Solbakken har store ambisjoner om å hevne seg etter oppholdene i Köln og Wolverhampton, hvor han fikk sparken. FCK-manageren vil bli blant Nordens beste trenere noensinne. Det målet har han bedre sjanse til å oppfylle som trener i FCK og på sikt i en klubb i det store utland, enn han har som landslagstrener i hjemlandet. Blant annet derfor får ikke Norge sin ønskekandidat.

Taus Solbakken

Dagbladets kommentar Morten Pedersen har skrevet at Solbakken er førstevalget til Fotballforbundet, og at toppfotballsjef Nils Johan Semb og Solbakken har vært i et hemmelig møte.

Både Semb og Solbakken har innrømt en lunsj, men uttalte at den norske landslagsjobben ikke var et tema. På dette tidspunktet var Høgmo fortsatt landslagssjef.

Ståle Solbakken og Nils Johan Semb under en landslagssamling i Danmark i 2003.

Solbakken har ikke uttalt seg i saken til BT, men sa dette til VG om Norge-jobben tidligere denne uka:

— For alle er det en ære å trene sitt land. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Svarer jeg at det er en interessant jobb, ser det ut som at jeg søker – og svarer jeg at det ikke passer nå, så virker det superarrogant, sa Solbakken.

FCK avviser at Solbakken er aktuell

FCKs pressesjef avfeide at det var en mulighet for at Solbakken ble norsk landslagssjef torsdag. dette til Aftenposten torsdag:

— Vi har svart på dette spørsmålet flere ganger. Han er FCK-trener frem til minimum sommeren 2018, men forhåpentligvis lenger, sier Jes Mortensen på vegne av klubben.

- Så hvis han skal bli landslagstrener før det, vil dere kreve kompensasjon?

— Du har jo fått svaret. Han er FCK-trener frem til sommeren 2018. Ståle Solbakken og København slo Aalborg 2-1 fredag. Tirsdag venter Porto i nøkkelkamp i mesterligaen.