Fotball

Håper å rekke Vålerenga-kampen - men TIL vurderer spissforsterkning

Thomas Lehne Olsen (25) sendte TIL i ledelsen like før pause, men kun tre minutter ut i 2. omgang måtte han av med lyskestrekk.

SCORET: Thomas Lehne Olsen scoret TILs første mål, men måtte ut med skade etter 48 minutter mot Fløya. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

TIL har fra før Slobodan Vuk og Runar Espejord ute med skade. Dermed var det med stor bekymring da man så Thomas Lehne Olsen signaliserte umiddelbart bytte etter 48 minutter.

– Jeg tok ingen sjanser. Jeg kjente en liten føling, så jeg må bruke dagene godt og skal gjøre alt for å bli klar til lørdag, sier Thomas Lehne Olsen, som ikke frykter et langt skadeavbrekk.

– Jeg tror at jeg skal rekke lørdagen, sier Lehne Olsen.

Les også

TIL enkelt videre etter sjokkstart

Viktig scoring

Det var hjemmelaget fra nivå fire som kom best i gang på Fløya Arena. Dermed var Lehne Olsens frisparkscoring fra 20 meter like før pause veldig kjærkomment.

– Mål er mål, det var godt å se den gå inn. Det var godt for egen del med scoring og viktig for laget. Jeg synes vi var litt dårlig, spesielt de første 20–25 minuttene, men så tok vi mer og mer over og da var det godt å se den gå inn, sier 25-åringen.

Les også

Tøff trekning for TIL: - Vi satser på cupen

Vurderer ny spiss

TIL har nå tre keepere og to spisser ute med skade, så trener Bård Flovik innrømmer at det er bekymringsverdig med tanke både i det bakerste og fremste leddet.

– Jeg vil ikke forskuttere et skår i gleden, men nå synes jeg det begynner å bli mye. Angående Lehne (Olsen) så spørs det om det rev eller nappet. Hvis det reiv er han ute, hvis det nappet, er det krampe og med god behandling kan han bli klar til lørdag, sier Flovik.

Men Flolvik er klar på at klubben sterk vurderer å styrke på spissplass.

– Ja, det gjør det. Jeg skal ikke være for impulsiv. Det er syv uker til vinduet åpner og vi må se hvem som er frisk og hva vi har behov for, men vi ser alltid etter spillere i ulike posisjoner, og det kan fort bli aktuelt, sier TIL-treneren.

– Mikael er nærmest

Per dags dato er situasjonen slik i TIL at Mikael Norø Ingebrigtsen er nestemann til å ta over på topp om Lehne Olsen. Ingebrigtsen scoret også TILs tredje og siste mål som spiss.

– Vi har (Elhadji Mour) Samb som kan spille der, men han er klart best på kant. Han er kantspiller, men kan også spille i tospann på topp, men slik kan vi ikke spille nå. Dermed er Mikael den nærmeste. Jeg synes han klarte seg veldig bra i dag og er veldig fornøyd med ham, om dagen, sier Flovik, som også har flere mann på skadelista.

Ulrik Yttergård Jenssen og Aron Sigurdarson sto over cupkampen på grunn av sykdom.

– Vi får håpe de blir klar. Vi er hardt rammet for tiden, sier Flovik.

Les mer om

  1. Mikael Norø Ingebrigtsen
  2. Bård Flovik
  3. Tromsø IL
  4. IF Fløya