TIL-spiller om NFF-tabben: – Jeg ble sjokkert

Ulrik Yttergård Jenssen (21) sier det er surt at Norge ikke får de tre poengene mot Kosovo.

FORGJEVES: Her feirer Ulrik Yttergård Jenssen og resten av lagkameratene etter Morten Thorsbys scoring i U21-kampen på mandag mot Kosovo. To dager senere kom nyheten om at seieren strykes.

På mandag knuste U21-landslaget Kosovo 5–0 på Marienlyst. Denne seieren blir neppe tellende grunnet en flau tabbe fra Norges Fotballforbund.

Celtics Kristoffer Ajer - som startet oppgjøret - skulle egentlig aldri ha spilt kampen mot Kosovo. Dette på grunn av at han var suspendert etter to gule kort i en G19-landslagskamp mot Spania i mars.

– Det er klart at det er surt. Jeg må innrømme at jeg ble sjokkert da jeg fikk høre det, sier TIL-talentet Ulrik Yttergård Jenssen, som spilte hele kampen mot Kosovo og lenge vært en fast brikke i U21-landslaget.

Les også

TIL og Mohn enige om ny millionavtale: - Han synes TIL er veldig flinke på dette

– Svært lei oss

Hvordan denne tabben kunne skje, forklarer NFF på denne måten:

– Vi er svært lei oss for det som har skjedd. En slik administrativ glipp skal ikke forekomme. Dette er en alvorlig svikt i våre rutiner. Vi vil finne ut hvordan dette kunne skje og ikke minst gjøre nødvendige endringer for å hindre at dette kan skje igjen. Vi beklager på det sterkeste overfor U21-gutta som leverte på banen og sørget for det som burde vært en pangåpning på EM-kvaliken, sier direktør i sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen.

– Vi må bare vinne resten

Ulrik Yttergård Jenssen er likevel optimistisk med tanke på at Norge kan gå videre, selv om seieren mot Kosovo strykes.

– Nå må vi bare slå Tyskland over to kamper og vinne resten, smiler Yttergård Jenssen.

– Vi har en bra generasjon med spillere, og det er absolutt mulig selv om veien blir litt vanskeligere nå, sier 21-åringen.