Fotball

Sørloth klar for ny klubb: - Veldig glad for å være her

Forlater Nederland til fordel for dansk klubb.

Alexander Sørloth skal være klar for ny klubb - denne gang i Danmark.
  • Steffen Stenersen

Alexander Sørloth skal etter alle solemerker ikke spille i Nederland neste sesong.

Torsdag ettermiddag meldte den danske avisen Ekstra Bladet at spissen skal ha signert for danske Midtjylland. Det bekrefter Herning-klubben på sine nettsider torsdag kveld.

Sørloth har skrevet under en fireårskontrakt.

– Jeg har håpet på å komme hit en stund, og er veldig glad for å være her. Midtjylland er en veldig god klubb, og har ambisjoner om å spille i Europa. Det har jeg lyst til å være med på, sier Sørloth til klubbens nettsted.

– Han er en angriper som kommer til å bli en håndfull for de fleste forsvarere i Danmark. Det er litt av et scoop vi har gjort, sier sportssjef Claus Steinlein.

– For å være ærlig trodde jeg ikke det var mulig å hente ham, men da vi så det var mulighet jobbet vi hardt for å få det til.

I Midtjylland skal han erstatte tidligere Brann-spilleren Martin Pusic, som ikke gjorde noen stor karriere verken i Norge eller Danmark.

Les også

Eliteseriens toppscorer ble solgt for 20 millioner i januar. Nå gis han bort gratis.

Sørloth har vært halvannet år i Groningen, etter at han ble hentet fra Rosenborg. Denne sesongen endte han på seks kamper fra start i den nederlandske serien, og noterte seg for tre scoringer.

21 år gamle Sørloth står med seks landskamper for Norge så langt i karrieren, men var ikke i troppen til Lars Lagerbäck da den ble presentert tirsdag.

Nå blir altså Danmark neste stoppested for den trønderske spissen. I Midtjylland blir han lagkamerat med tidligere Godset-spiller Gustav Wikheim, samt tidligere Premier League-stjerne Rafael Van der Vaart.

Les mer om

  1. Lars Lagerbäck
  2. Rosenborg BK