RBK starter med Bendtner på benken mot KBK

Matthias Vilhjalmsson starter på spissplassen for Rosenborg i kveld.

STARTER PÅ BENKEN: Nicklas Bendtner er innbytter for Rosenborg mot Kristiansund.

KRISTIANSUND: Kåre Ingebrigtsen har valgt formspilleren Matthias Vilhjalmsson som spiss for RBK mot KBK i kveld. Både Bendtner og kaptein Mike Jensen starter på benken.

Rosenborg stiller slik: André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Johan Lædre Bjørdal, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik - Fredrik Midtsjø, Marius Lundemo, Anders Konradsen - Elba Rashani, Matthias Vilhjalmsson, Milan Jevtovic.

En stiv lyske fører til at Pål André Helland er uaktuell til kampen på Kristiansund stadion.

– Jeg tar ingen sjanser. Det kommer en del viktige kamper fremover, så det er ikke vits å risikere noe, uttalte Helland etter søndagens trening.

Rosenborg har en sterk benk i Kristiansund. I tillegg til Bendtner og Jensen er Alex Gersbach, Erlend Dahl Reitan, Mushaga Bekanga, Erik Botheim og Arild Østbø tilgjengelige for Ingebrigsten på reservebenken.

FÅR TILLIT: Matthias Vilhjalmsson starter for Rosenborg mot KBK.

Bendtner har ikke deltatt på de siste to treningsøktene før oppgjøret mot KBK. Årsaken var et lenge planlagt bryllup utenlands.

Forlover i bryllup

– Det er visse ting som ble avklart og avgjort i forbindelse med Nottingham Forests ferie, og det har vi ikke gjort noe med. Det å være forlover i et bryllup er et ansvar man ikke springer fra, sa sportssjef Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen søndag, og la til at det ikke var noe kontroversielt i at 29-åringen hadde vært bortreist i helga.

Les også

Bendtner fikk bryllupsfri: Har ikke trent med laget siden torsdag

Uavhengig av resultat i kveldens kamp vil Rosenborg toppe tabellen etter 15 serierunder. Brann står med 27 poeng på andreplass, mens Sarpsborg og Molde ligger på plassene bak, med henholdsvis 26 og 24 poeng. Med seier i Kristiansund vil Rosenborg få en luke på fire poeng.

Stinn brakke

Kampen har vært utsolgt i lang tid. Det betyr at drøyt 4000 tilskuere vil være på plass på den intime arenaen i bydelen Karihola på Kirkelandet.

Les også

Kritikken mot Rosenborg forundrer KBK-sjefen

– RBK er ikke på topp spillemessig. De fikk en viktig seier som var bra for selvtilliten mot Sogndal sist. Det samme gjorde KBK. Jeg tror de kan gjøre det vanskelig for Rosenborg. Det blir spennende å sitte på tribunen og se disse to lagene, sier tidligere RBK-spiller Øyvind Leonhardsen, som var på plass under KBKs siste trening før kampen søndag ettermiddag.

En drøy time før kampstart var det surt vær i nordmørsbyen, med både regn og vind.