Gytkjærs kriserammede klubb tvinges til å spille amatørfotball

Den tyske fotballklubben 1860 München får ikke fornyet profflisens og må spille på nivå fire eller fem kommende sesong.

Christian Gytkjær og hele resten av spillerstallen i 1860 München er fristilt etter at klubben først rykket ned, så mistet profflisensen.

Det ble klart fredag, da klubben ikke overholdt fristen for innbetaling av et betydelig beløp til Tysklands fotballforbund.

Tirsdag rykket klubben ned fra 2. Bundesliga med kvalifiseringstap mot Jahn Regensburg, men det blir ikke spill på nivå tre. Der kreves det nemlig profflisens.

Klubbens hovedeier Hasan Ismaik avslår å betale de om lag 10 millioner euro som kreves fordi klubben ikke vil innfri hans krav om bestemmelsesrett i klubbens affærer. Selv om han eier 60 prosent av aksjene, sier reglene i tysk fotball at morklubben skal ha siste ord.

– Jeg har ikke noe valg fordi klubben nekter å gjøre de nødvendige endringer som skal til for å løse problemene den står overfor, sa Ismaik.

Han sa at han vil fortsette å støtte klubben i amatørligaen «og jobbe videre for de nødvendige endringer».

1860 München ble tysk seriemester i 1966, men spilte sist i 1. Bundesliga tilbake i 2004. Denne sesongen hadde klubben den tredje dyreste spillerstallen i 2. Bundesliga, bak Stuttgart og Hannover som begge rykket opp til 1. Bundesliga.

Ukas utvikling innebærer at hele spillerstallen er fristilt. Blant dem som spilte for klubben i nedrykkssesongen er tidligere Rosenborg-spiss Christian Gytkjær.