Fotball

Kapteinen reddet Brann i toppkampen

Brann ble rundspilt lenge, men røvet med seg poeng.

REDNINGSMANNEN: Vito Wormgoor jubler for sin første scoring som Brann-spiller. Den sikret klubben ett poeng i toppkampen mot Sarpsborg. Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

 • Magnus Wikan

SARPSBORG – BRANN 1–1

SARPSBORG STADION (BT): Det så stygt ut lenge, men Brann slo plutselig tilbake. Her er vår oppsummering av kampen.

22. minutt: Alt lå til rette for en flott toppkamp i sommervinden i Østfold søndag kveld. Sarpingene hadde fylt opp sin lille arena, og de fikk se et hjemmelag i storslag fra start. Med raske kombinasjoner spilte de seg til den ene sjansen etter den andre, og i spissen for det meste var Kristoffer Zachariassen fra Sotra. Derfor var det helt naturlig at 22-åringen var mannen som nikket blåtrøyene i ledelsen halvveis i første omgang. Jon-Helge Tveita vippet ballen inn på bakerste stolpe, der ingen Brann-forsvarere var i nærheten av Zachariassen. Han headet enkelt og fullt inn 1–0.

29. minutt: Brann kom til Sarpsborg som serieleder, men var ikke i nærheten av å henge med i innledningen.

Hele fem store sjanser skapte hjemmelaget i løpet av den første halvtimen, og Brann kan takke tilfeldigheter og Piotr Leciejewski for at det ikke ble flere mål.

Etter 29 minutter åpnet Krepin Diatta hele Brann-forsvaret med en genial pasning langs bakken, og Matti Lund Nielsen kom helt alene med keeper. Men akkurat som tidligere i omgangen leverte målvakten en klasseredning. Brann var rett og slett rystet.

Les også

Hvem på dagens lag kan matche Branns seriemestere? Vi sammenligner 2017 og 2007 spiller for spiller

48. minutt: – Det er vanskelig å spille i motvind, sa Sivert Heltne Nilsen til Eurosport i pausen.

Kanskje var han inne på noe, for Brann var langt fra like hjelpeløse etter hvilen. Men at det skulle være vanskelig, motbeviste Sarpsborg ettertrykkelig. Omgangen var bare tre minutter gammel da hjemmelaget igjen spilte seg til en sjanse, denne gangen var det Anders Trondsen som dro seg fri på venstrekanten og slo inn foran mål.

Leciejewski fikk en lanke på ballen, og Amin Nouri klarerte i siste liten. Senere i omgangen skulle Zachariassen få en enda større mulighet, men igjen reddet polakken. Sarpsborg var best, også i motvind.

Les også

Dette er det mest imponerende ved Brann

73. minutt: Men i fotball vinner ikke alltid det beste laget. Så da Sarpsborg ikke klarte å få mer ut av et tosifret antall sjanser, var det fortsatt gode muligheter for Brann å røve med seg minst ett poeng. Det kunne jo skje noe på en dødball, for eksempel.

Og det gjorde det. Fredrik Haugen lå ballen til rette ved hjørneflagget, speidet etter lagkameratene inne i feltet og slo ballen i en perfekt bue inn foran mål. Der kom kaptein Vito Wormgoor flygende, og stanget ballen kontant i nettet. Plutselig hadde Brann, som var blitt rundspilt i 73 minutter, fått et resultat de kunne være tilfreds med. Det endte 1–1.

 1. Les også

  Slik ble Daniel Braaten igjen en av Norges største profiler

 2. Les også

  Arna-Bjørnar er ubeseiret, men avfeier medaljesnakk

 3. Les også

  Hordaland leverte, men det holdt ikke til opprykk for Norge

 4. Les også

  Vita Heine ble NM-dronning – igjen

Les mer om

 1. SK Brann
 2. Sarpsborg 08
 3. Eliteserien
 4. Fotball
 5. Lars Arne Nilsen
 6. Fredrik Haugen
 7. Piotr Leciejewski

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ranheim tapte stort på bortebane: – Det er fullstendig piss. Verste jeg har vært med på

 2. FOTBALL

  Rosenborg ble nedkjempet i sesongåpningen - gikk på historisk tap

 3. FOTBALL

  Bodø/Glimt fortsatt ubeseiret, men rekord glapp

 4. FOTBALL

  Branns håp forsvant da lagets beste tabbet seg ut

 5. FOTBALL

  Kapteinen reddet Brann i toppkampen mot Sarpsborg

 6. FOTBALL

  Ranheim med ny snuoperasjon – klatret forbi RBK på tabellen